Börek sau Sarma Beyti – Carne în foietaj

.

O reţetă turcească delicioasă. Pentru amatorii de preparate orientale şi nu numai!
PORŢII: 12-14
PREPARARE: 30 min
Coacere: 40 MIN
Ingrediente:
► 500 g foi de plăcintă subțiri
►500 g carne tocată amestec de vită şi oaie
►100 g boabe porumb
►sare
►piper
►şofran
sumac
►ardei iute măcinat
►2 linguriţe pastă de tomate
►5-6 lingurițe ulei de măsline
►ulei pentru uns foile

1. Se scot foile din congelator și se lasă să se decongeleze la temperatura camerei, astfel evitându-se ruperea sau sfărâmarea.
2. Separat, se amestecă cele două tipuri de carne, se adaugă ceapa roșie măcinată în robot și condimentele specifice. Se toarnă uleiul de măsline și se amestecă în continuare până ce se leagă.
3. Se stropește tigaia cu ulei și se călește carnea în sucul propriu. După ce şi-a schimbat culoarea, se lasă să se răcească.
4. În acest timp, se dă drumul la cuptor și se lasă să se încălzească la 140°C. Se împart foile de plăcintă. Se ung cu ulei. Jumătate se pun pe fundul tăvii, se adaugă compoziția de carne și se acoperă cu restul de foi. Se dă la cuptor, până se rumeneşte.
Încearcă şi reţeta de pere în foietaj!
Foto: Thinkstock

Ultima modificare mai 13, 2021 3:29 pm

    
Vedete din Romania Vedete internationale