BĂRCUȚE CU VARZĂ

.

Se fac repede şi sunt nu doar delicioase, ci şi aspectuoase.
► Ingrediente
Pentru aluat:
►125 g unt
►75 g iaurt
►un praf sare
►o lingură oțet
►300 g făină
Pentru umplutură:
►300 g varză albă
►o ceapă
►mărar
►un ardei roșu copt
►50 g unt
►sare ►piper
►2-3 lingurițe ulei de măsline
►un gălbenuș pentru uns

► Preparare:
1. Se cerne făina într-un bol și se amestecă cu iaurtul, oțetul, sarea și untul. Se face o cocă ușor elastică și se întinde de 3-4 ori, apoi se bagă la rece.
2. Separat, se spală varza, se toacă și se călește în puțin ulei împreună cu ceapa. După ce s-a înmuiat, se mai lasă trei minute și se dă deoparte.
3. Se întinde aluatul, se porționează în mai multe bucăţi, care se umplu cu un strat din compoziția de varză. Se formează nişte bărcuțe, care se ung cu gălbenuș și se coc la foc potrivit.
Încearcă şi budinca de varză acră!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton