Bănuți cu gem și nucă

.

Un desert delicios, care arată bine şi are un gust de milioane!
PORŢII: 20-30 bucăţi
PREPARARE: 30 min
COACERE: 40-50 min
Ingrediente:
►250 g unt sau margarină
►un vârf linguriță bicarbonat
►200 g zahăr pudră
►coajă de lămâie
►coajă de portocală
►zeama de la o lămâie
►zeama de la o portocală
►zahăr vanilat
►100 g nucă măcinată
►100 g făină
►un praf sare
►75 ml apă minerală
►hârtie pentru copt
Pentru umplutură:
►300 g gem la alegere
Pentru ornat:
►nucă măcinată
►zahăr pudră

1. Se lasă untul câteva ore la temperatura camerei să se înmoaie treptat, apoi se pune într-un bol și se amestecă cu zahărul pudră. Se adaugă sarea și zeama de lămâie și de portocală.
2. Se amestecă cu mixerul până se obține o cremă. Se adaugă bicarbonatul, coaja de lămâie și de portocală, zahărul vanilat, nuca măcinată și făina cernută. Se încorporează ușor și se obține o compoziție potrivită pentru a fi turnată cu șprițul.
3. Se tapetează tava cu hârtie de copt, se încinge cuptorul la 180˚C și se formează fursecurile în tavă. Se pudrează cu nucă măcinată și se coc.
4. După ce s-au rumenit, se scot şi se umplu cu gem. Se servesc pudrați cu zahăr.
Încearcă şi cornuleţe umplute cu gem!

Foto: Thinkstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton