Un desert delicios, care arată bine şi are un gust de milioane!
PORŢII: 20-30 bucăţi PREPARARE: 30 min COACERE: 40-50 min
Ingrediente:
►250 g unt sau margarină ►un vârf linguriță bicarbonat ►200 g zahăr pudră ►coajă de lămâie ►coajă de portocală ►zeama de la o lămâie ►zeama de la o portocală ►zahăr vanilat ►100 g nucă măcinată ►100 g făină ►un praf sare ►75 ml apă minerală ►hârtie pentru copt Pentru umplutură: ►300 g gem la alegere Pentru ornat: ►nucă măcinată ►zahăr pudră
1. Se lasă untul câteva ore la temperatura camerei să se înmoaie treptat, apoi se pune într-un bol și se amestecă cu zahărul pudră. Se adaugă sarea și zeama de lămâie și de portocală. 2. Se amestecă cu mixerul până se obține o cremă. Se adaugă bicarbonatul, coaja de lămâie și de portocală, zahărul vanilat, nuca măcinată și făina cernută. Se încorporează ușor și se obține o compoziție potrivită pentru a fi turnată cu șprițul. 3. Se tapetează tava cu hârtie de copt, se încinge cuptorul la 180˚C și se formează fursecurile în tavă. Se pudrează cu nucă măcinată și se coc. 4. După ce s-au rumenit, se scot şi se umplu cu gem. Se servesc pudrați cu zahăr. Încearcă şi cornuleţe umplute cu gem!