O reţetă turcească delicioasă. Încearcă şi tu să faci baclava!
Ingrediente: Pentru aluat: ►500 g făină albă ►un ou ►o lingură unt ►un praf sare ►125 ml apă ►50 ml vin alb dulce Pentru umplutură: ►400 g nucă măcinată ►coaja de la 2 lămâi ►2 lingurițe miere Pentru sirop: ►250 g miere ►zeama de la 1-2 lămâi ►coajă de lămâie ►150 g fistic măcinat
1. Se cerne făina într-un bol, se adaugă oul, untul, sarea, apa şi vinul şi se frământă 20-30 de minute. Se obține un aluat fin. Se lasă la rece 30 de minute. 2. În acest timp, se coace nuca, se macină și se amestecă cu mierea și coaja de lămâie. 3. Se scoate aluatul, se mai frământă câteva minute și se împarte în 15-20 de bucățele. Se întind și se obțin 15-20 de foi foarte subțiri, ușor transparente. 4. Jumătate dintre foi se ung cu unt și se așază unele peste altele, se pune umplutura și apoi se procedează la fel cu restul foilor rămase. Se porționează cu un cuțit foarte ascuțit, se presară fistic și se coc. După ce s-au rumenit, se scot din cuptor şi se toarnă peste ele siropul de miere pregătit în prealabil. Încearcă şi reţeta de baclava cu nuci, alune şi migdale!