Această friptură delicioasă se face uşor şi e foarte bună!
► Ingrediente ► 4 bucăți antricot vită ► sare ►piper ►100 g unt ►50 g cașcaval ►3-4 linguri ulei de măsline ►300 g ciuperci ►2 linguri oțet ►o linguriță miere ►100 ml lapte ►200 ml vin roșu ►200 ml smântână ►o linguriță făină ►o ceapă verde pentru ornat
► Preparare: 1. Se ung bucățile de carne cu untul moale. Se presară sare, piper și cimbru, se acoperă cu folie și se lasă la rece. 2. Pentru sos, se pune vinul, oțetul, mierea, uleiul, sarea și piperul. Se adaugă usturoiul și se pasează cu blenderul. 3. Separat, se curăță ciupercile, se spală și se toacă mărunt. Se călesc în ulei și, la final, se adaugă făina, laptele și smântâna. 4. Se pun bucățile de carne pe grătar și se rumenesc pe fiecare parte. Carnea se servește cu sosul alb și se ornează cu cașcaval, ceapă verde și piper. Încearcă şi reţeta de antricot cu sos de roşii!