Ce poţi să faci cu două lipii crocante de casă, topping de caşcaval şi puţin condiment iute? Mexicanii ne-au surprins înca o dată în materie de culinar şi au dat năvală în
bucătăria românească cu o Quesadilla ca la mama (lor) acasă.
Quesadilla e la origine un aperitiv mexican, picant, colorat şi extrem de delicios. El poate fi preparat în mai multe feluri, în funcţie de preferinţele familiei sau a invitaţilor pe care îi ai.
Noi îţi recomandăm o Quesadilla uşoară, umplută cu carne de pui si branză.
Ingrediente pentru 2 porţii:
lipii, o cană de caşcaval ras, un piept de pui fără oase, o linguriţă chimen, ½ linguriţa coriandru, o linguriţă sare, sos (salsa, tzatziki – după preferinţă) un ardei iute
În funcţie de preferinţe si gusturi, la amestecul pentru Quesadilla se pot adăuga si legumele tăiate în cubuleţe mărunte.
Daca nu ştii cum se prepară tzatziki-ul, îţi oferim o variantă simplă şi rapid de realizat:
1 castravete crud 4-5 linguri iaurt gras mărar sare
Tzatziki-ul va adăuga savoare şi un gust „fresh” aperitivului mexican.
Mod de preparare
Puiul se taie în fâşii şi se prăjeşte separat într-o tigaie.
În altă tigaie se pregăteşte una dintre lipii cu o linguriţă de ulei de măsline. Se adaugă brânza peste lipie, de preferinţă cascaval, fâşiile de pui şi apoi iarăşi brânză pentru a se topi. Condimentele sunt esenţiale atunci când preparăm mâncăruri mexicane. Aşa că, adaugă piper iute, chimen, coriandrul şi puţină sare, după care uneşte cele două lipii. Dacă timpul îţi permite poţi pune vasul la cuptor pentru 3-4 minute.