Puiul la cuptor se numără adesea printre bunătăţile pe care le punem pe masa de Sărbători, pentru a mai varia şi echilibra meniul tradiţional pe bază de porc. Iată
o reţetã ineditã, care datoritã ingredientului secret – muştarul iute – vã va ajuta sã diversificaţi aroma puiului la cuptor într-un mod simplu şi rapid!
Muştarul iute va frãgezi carnea şi totodatã va menţine crusta crocantã şi aspectul auriu al fripturii. Rezultatul îi va surprinde şi îi va încânta cu siguranţã pe toţi membrii familiei!
Ingrediente:
– 1 pui întreg – 3 linguri de muştar – 2 morcovi – 4 cartofi – Ulei de mãsline – Lichior – Sare dupã gust
Mod de preparare:
Se taie legumele şi se pun într-o tavã, iar deasupra se presarã puţin ulei de mãsline.
Separat, se acoperã puiul cu muştar cu ajutorul unei pensule speciale sau a unei linguri şi apoi se aşaza peste legumele tăiate.
În prealabil, se încãlzeşte cuptorul la 180°C, apoi se introduce tava şi se lasã timp de o orã. În timpul coacerii, se pot adãuga peste pui câţiva stropi de lichior.