Această reţetă cunoscută din bucataria indiană a fost preparata iniţial cu carne de miel. Ulterior, modurile sale de prepare au fost diversificate.
Korma este un tip de sos curry bogat, ce are ca ingredient de bază nuca de cocos.
Astfel, poate fi gătită şi cu miel sau cu pui şi are un gust senzaţional dacă este servită cu pâine indiană (naan sau paratha).
Korma este de asemenea si o tehnică de preparare în care carnea este prăjită la foc puternic şi apoi gătită la temperatură redusă. În mod tradiţional, orice fel de mâncare în care legumele sunt înabuşite în apă, supă şi iaurt sau smântână, poartă denumirea de korma.
În Marea Britanie, korma face referire la orice mâncare cu sos curry gros şi făcut cu smântână, fără vreo menţiune cu privire la modul de preparare. Korma poate fi făcută si din legume si veti obtine un delicios fel de mancare.
Puiul korma este o reţetă specifică bucatariei indiene şi foloseşte coriandru şi chimion pentru un plus de aromă.
Ingrediente:
-750 de grame de carne de pui cu os, fară piele -2 linguri de ulei vegetal -10 boabe de piper negru -10 păstăi de nucşoară verde -1 păstaie de nucşoară neagră -10 căţei de usturoi -1 băţ de scorţişoară -nucşoară -1 chilli verde -Sare şi piper negru -1 ceapă medie, curăţată şi tocată -200 ml de apă -80-100 ml lapte de cocos -3 linguri de migdale rase -¾ linguriţă de garam masala -½ linguriţă de zahăr -200 ml iaurt -1 lingură de usturoi pisat -1 lingură de rădăcină de ghimbir pisat -2 linguri de coriandru uscat -Coriandru proaspăt tocat pentru decorat.
Mod de preparare:
Amestecaţi iaurtul, usturoiul şi coriandrul uscat într-un castron, adăugaţi şi puiul, amestecaţi şi lăsaţi la marinat timp de minim o ora in frigider.
Încălziţi uleiul într-o tigaie mare, adăugaţi boabele de piper, păstăile, usturoiul, scorţişoara şi nucşoara. De îndată ce condimentele încep să lase din aroma si emana un miros puternic, adăugaţi ceapa, chilli şi sare. Căliţi ceapa.
Apoi, adăugaţi puiul împreună cu marinatul şi cu apa. Creşteţi intensitatea focului şi când începe să fiarbă, reduceţi temperatura şi acoperiţi tigaia. Lăsaţi totul să scadă timp de 30 de minute sau pâna puiul devine moale. Amestecaţi cu laptele de cocos, migdalele şi lăsaţi tigaia descoperită timp de alte 3 minute până ce sosul este cremos. Adăugaţi şi garam masala, zahăr şi coriandru înainte de a servi.
Sugestii:
Serviţi puiul korma cu pâine indiană sau cu lipie pregătită cu multe condimente.