Te-ai decis ce găteşti diseară? Ce ai zice de o reţetă exotică? Puiul cu orez şi portocale este delicios şi se face uşor.
Ingrediente
►500 g piept de pui
►2 ardei
►3 portocale
► 300 g orez
►2-3 linguri sos de soia
►2-3 linguri ulei de măsline
►2-3 linguri oțet balsamic
►sare grunjoasă
►piper negru măcinat
►2 linguri zahăr
►100 g semințe de susan
►2-3 fire pătrunjel
Preparare
1. Se spală orezul şi se fierbe.
2. Între timp, se feliază pieptul de pui, se spală și se scurge. Se amestecă uleiul de măsline cu oțetul balsamic, sosul de soia, sarea, zahărul și piperul și se toarnă peste puiul feliat. Se presară semințele de susan și pe deasupra se pun 3-4 felii de portocale.
3. Se perpelesc feliuțele de pui și ardeii feliați într-o tigaie cu pereții mai înalți, apoi se mai pun felii de portocale și se călesc în sucul propriu. La final, se adaugă orezul fiert, apoi se servesc cu pătrunjel proaspăt.