Pui cu bacon şi sos chimichurry

.

Am auzit accidental de sosul chimichurry – un sos de origine argentiniană, care poate fi folosit şi ca marinadă. Se spune că denumirea lui…
… vine de la un importator englez de carne, pe care-l chema Jimmy Curry, care ar fi gătit prima oară acest sos, iar argentinienii i-au alterat numele, adaptându-l la pronunţia lor. Oricum ar fi, chimichurry e un sos foarte potrivit la pui şi la peşte.

Ingrediente pentru pui cu bacon

    * 2 felii de piept de pui
    * 2 felii de bacon
    * 100 ml ulei extravirgin de măsline
    * 50 ml de zeamă de lămâie
    * 1 linguriţă de curry
    * 1 linguriţă de fulgi de ardei iute

Ingrediente pentru sosul chimichurry

    * 2 linguri de pătrunjel verde, tocat
    * 1 jumătate de ceapă
    * 2 căţei de usturoi
    * 2 linguri de zeamă de lămâie
    * 1 linguriţă de oregano (poate fi şi uscat)
    * 1 linguriţă de fulgi de ardei iute
    * sare, piper

Reţetă

Mai întâi am făcut o marinadă – am amestecat uleiul de măsline cu zeama de lămâie şi am pus apoi curry-ul şi fulgii de ardei iute.

Le-am amestecat bine, apoi am pus feliile de pui

Am pus puiul la frigider pentru o oră. Între timp, m-am apucat de sosul chimichurry. Am tocat pătrunjelul, am tăiat grosier ceapa, am curăţat usturoiul.

Am adăugat uleiul de măsline, oregano, fulgii de ardei iute şi oregano şi am băgat totul în blender. La urmă am adăugat un pic de sare şi nişte piper.

Am dat şi sosul chimichurry la frigider. După o vreme, am scos feliile de pui din marinadă şi le-am înfăşurat în feliile de bacon.

N-am prins baconul cu nimic. Pur şi simplu, când am pus puiul pe grătar am avut grijă ca partea pe care se îmbină capetele feliei de bacon să fie în jos.

După 2-3 minute le-am întors. Aşa, de moft, am presărat câteva aşchii de mozzarella peste ele.

Când au fost gata, le-am scos şi peste ele am pus un pic de sos chimichurry.

Poftă bună 🙂

    
Vedete din Romania Vedete internationale