După ciorbe, fripturi și aperitive, ce poate fi mai bun decât un platou cu prăjituri făcute în casă? Că doar la masa de Paște se așează întreaga familie și dacă mai vin și câțiva prieteni, atunci și petrecerea este una pe măsură.
Drobul, ciorba și friptura de miel sunt, cu siguranță, principalele feluri de mâncare la masa de Paște, însă aceasta parcă nu este completă fără câteva prăjituri delicioase.
Prăjituri de Paște – cele mai bune și rapide rețete
Cozonacul și pasca sunt cele mai căutate dulciuri de Paște, însă mesenii se bucură atunci când în față li se întind câteva platouri cu prăjituri care mai de care mai apetisante.
Pentru a nu petrecere, totuși, foarte mult timp în bucătărie cu prepararea acestor prăjituri, vă recomandăm câteva rețete excepționale, cu care veți încânta toată familia.
Macarons
Macarons, cele mai iubite prăjituri, pot fi făcute foarte ușor și acasă. Nu trebuie să fii cofetar cu experiență ca să îți pregătești la tine acasă cel mai gustos desert. Prăjiturelele Macarons sunt adorate de cei mici și de cei mari, astfel că vor fi o surpriză plăcută pe masa de Paște.
Ingrediente:
- 70 g zahăr vanilat
- 230 g zahăr pudră
- 120 g făină de migdale
- 2 g sare
Opțional
- colorant alimentar
Umplutura
- 230 g smântână dulce pentru frișcă
- 4 ouă mari
- 260 g ciocolată neagră
Vezi AICI cum poți să faci acasă Macarons
Citește și: Cozonaci de Paşte. Cele mai bune și ușoare rețete
Prăjituri de Paște – Brioșe cu ciocolată
Cine nu adoră brioșele? ȘI dacă sunt cu ciocolată și mai bine! Chiar și iepurașul de Paște va fura una când va aduce cadourile!
Ingrediente:
Pentru aluat
- 50 g ciocolată menaj
- 200 g unt
- 200 g zahăr
- 3 ouă
- 100 g smântână
- 1 lingura cacao
- 200 g făină
- unt pentru uns formele
Pentru glazură
- 150 g ciocolată menaj
- 50 g unt
- frişcă, nucă tocată, ciocolată şi perle pentru ornat
Modul de preparare al acestor brioșe delicioase cu ciocolată îl găsiți aici
Părjituri turnulețe cu piersici
Pentru această rețetă aveți nevoie de piersici dim compot, așa că o veți putea pregăti fără probleme. Un desert răcoritor, perfect după friptura de miel.
Ingrediente pentru două blaturi:
- 2 x 35 g unt moale
- 2 x 100 g zahăr
- 2 x 4 ouă
- 2 x 4 g praf de copt
- 2 x 1 plic zahăr vanilinat
- 2 x 1 praf sare
- 2 x 50 g făină
Pentru cremă:
- 450 ml lapte
- 3 gălbenuşuri
- 1 fiolă esenţă de vanilie
- 80 g zahăr
- 50 g făină
Pentru decor:
- piersici din compot
- zahăr pudră
Vezi AICI rețeta completă de prăjituri turnulețe cu piersici
Citește și: Pască de Paște. Cele mai bune rețete pentru pască
Prăjituri de Paște – Amandine
Amandinele sunt prăjiturile cele mai iubite de români! Dacă crezi că nu îți vor ieși la fel ca la cofetărie, înseamnă că încă nu ai încercat această rețetă.
Ingrediente:
Pentru blat
- 1 plic praf de copt
- 2 linguri cacao
- 6 linguri faina
- 2 linguri ulei
- 6 linguri zahar
- 6 oua
Pentru crema
- 300 g ciocolata amaruie
- 300 ml frisca lichida
Citește și: Reţete de cocktail pentru Paşte
Pentru sirop
- 200 ml apa
- 5 linguri zahar
- esenta de rom
Pentru glazura
- 300 g zahar
- 150 ml apa
- 2 linguri miere
- 2 linguri cacao
Vezi AICI cum se prepară delicioasele amandine
Cremă de șampanie
Cel mai rapid și mai delicios desert pe care îl poți face pentru invitații tăi. De Paște trebuie neapărat să savurați această cremă de șampanie, mai ales că este gata în doar 20 de minute.
Ingrediente:
- 28 g amidon (1 plic)
- 240 ml smântână dulce/pentru frișcă
- 240 ml șampanie
- 100 g + 2 linguri zahăr tos
- 2 ouă mari
- 4 gălbenușuri mari
- 4 linguri unt
- 1 linguriță extract de vanilie/2 fiole esență de vanilie
AICI găsești modul de preparare al acestui desert minunat!
Sursă foto: Shutterstock
Ultima modificare aprilie 12, 2023 7:05 pm