Iata o reteta simpla, pentru o prajitura delicioasă cu cacao si martipan.
PENTRU CCA 20 BUCĂŢI – PREPARARE: 30 MINUTE – COACERE: 30 MINUTE
Aluat: ► 200 g unt ► 200 g zahăr ► 3 ouă ► 200 g făină ► 1 linguriţă praf de copt ► 1 vârf de sare ► 150 g smântână ► 2 linguri cacao Marţipan: ► 250 g unt ► 200 g zahăr pudră ► 250 g griş ► 1 lingură rom ► 5 picături de aromă de migdale Glazura de ciocolată: ► 125 g ulei de cocos ► 125 g zahăr pudră ► 2 linguri cacao ► 2 linguri rom ► 1 ou În plus: ► hârtie de copt ► bucăţele de zahăr colorate pentru decor
Încearcă şi reţeta noastră de chec umplut cu martipan si stafide
►Untul şi zahărul se bat spumă, apoi se adaugă ouăle. Se încorporează făina, praful de copt, sarea, smântâna şi cacaua şi se amestecă. Aluatul se întinde hârtie de copt, se întinde şi pune la cuptor, la foc mic, cca 25-30 de minute. Se scoate şi se lasă să se răcească. ► Pentru marţipan, se topeşte untul, se adaugă zahărul pudră şi grişul şi se lasă să dea într-un clocot. Se pun romul şi aroma de migdale, apoi se întinde pe aluat. ► Se încinge uleiul de cocos şi se lasă să se răcească. Se amestecă romul şi oul, se încorporează zahărul şi uleiul de cocos şi se pun pe marţipan. Se decorează cu zahăr.