Prăjitură cu cireşe

.

Cireşele au ele ceva special: sunt nişte fructe cu formă simpatică, ce îţi aduc aminte de copilărie şi te anunţă că se apropie vara şi vacanţa. Savurează!

300 g cireşe; 100 g făină; 120 g zahăr; 2 plicuri zahăr vanilat; 4 ouă; 250 ml lapte; 250 ml smântână dulce; unt pentru uns forma; zahăr-pudră.

Într-un bol, amestecă făina, zahărul şi zahărul vanilat. Încorporează ouăle unul câte unul, amestecând încontinuu. Adaugă puţin câte puţin laptele, apoi făina, fără să te opreşti din amestecat, până obţii o compoziţie omogenă. Unge o formă termorezistentă cu unt, toarnă aluatul, aşază cireşele (fără sâmburi) şi coace prăjitura la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, timp de 45 de minute. Înainte de a o servi, presar-o cu zahăr-pudră.

    
Vedete din Romania Vedete internationale