Prăjitură cu vişine

.

Nu ştii ce prăjituri să faci sau ce mâncare să mai gătesti? Te ajutăm noi, cu cele mai simple şi mai gustoase reţete culinare, perfecte pentru tine şi familia ta.

> timp de preparare: 40 minute
> timp de coacere: 30 minute

Ingrediente (pentru 20 bucăţi):
â–º 500-700 g vişine
â–º o lingură de pesmet
â–º 100 g unt
â–º 200 g zahăr tos
â–º 4 ouă
â–º 150 ml lichior de ouă sau de lămâie
â–º 250 g făină
â–º 1 pachet praf de copt
â–º 200 g smântână pentru frişcă păstrată la rece
â–º 1 pachet zahăr vanilat
â–º 2-3 linguri cremă de ciocolată
â–º unt şi pesmet pentru tapetat tava

1. Vişinele se spală, se curăţă de codiţe şi de sâmburi şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Se presară cu o lingură de pesmet, se amestecă uşor şi se pun într-un strat uniform într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

2. Se bat ouăle cu zahărul şi 100 ml lichior, până se topeşte tot zahărul şi se obţine o cremă densă. Se adaugă untul frecat spumă şi făina cernută cu praful de copt. Se toarnă în tava pregătită cu vişine şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, aproximativ 30 minute.

3. Între timp, frişca se bate cu zahărul vanilat. Blatul copt şi răcit se unge cu cremă de ciocolată şi se acoperă cu un strat de frişcă. Se taie bucăţi şi se stropeşte cu puţin lichior.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton