300 g biscuiţi din cereale integrale; 100 g unt; 12 foi gelatină; scorţişoară; 200 g smântână; 2 albuşuri; 500g iaurt; 250 g brânză de vaci; sucul şi coaja rasă de la o lămâie; 125 g zahăr; 4 linguri suc de limetă; două mere verzi; 500 ml suc de mere; colorant alimentar verde
Fărâmiţează biscuiţii şi amestecă-i cu untul moale şi scorţişoară. Aşază compoziţia într-o formă de copt cu diam. 30 cm şi ţine la rece două ore. Înmoaie 6 foi de gelatină în apă rece. Bate albuşurile spumă şi amestecă în ele smântâna. Adaugă iaurtul, brânza, zahărul, sucul şi coaja de lămâie şi amestecă bine. Adaugă la sfârşit gelatina, întinde compoziţia peste stratul de biscuiţi şi ţine la rece alte două ore. Înmoaie şi restul gelatinei în apă rece. Curăţă merele de coajă şi taie-le cubuleţe. Stropeşte-le cu suc de limetă, să nu oxideze. Încălzeşte sucul de mere şi amestecă-l în gelatină, pune şi merele, pune un strop de colorant. Când începe să se închege, pune compoziţia peste stratul cu iaurt şi mai ţine la rece alte două ore.
Foto: Shutterstock