DESERT: Prăjitură cu cremă de portocale

.

Invata sa prepari o rpajitura delicioasa cu crema de portocale ca la mama acasa.

►300 g făină
► 80 g unt
► 4 linguri zahăr
► 4 linguri lapte
► 1 ou
► 1 linguriţă amoniac
► sare
► vanilie
Ingrediente pentru cremă:
► 300 g zahăr
► 200 g unt
► 100 g făină
► 1 l lapte
► zeama de la 2 portocale
► coajă rasă de portocală sau bucăţele de coajă tăiate foarte fin
Încearcă şi reţeta noastră de pui cu portocale
1 Se face un aluat din unt, zahăr, 4 linguri de lapte, ou, făină, amoniac, sare şi vanilie şi se frământă. Se împarte aluatul în 2 părţi şi se întind 2 foi care se coc pe rând, în tavă, la cuptor.
2 Crema se prepară din 150 g zahăr, făină, peste care se toarnă puţin câte puţin litrul de lapte. Se pune apoi la fiert până se îngroaşă. Când e gata, se dă la o parte şi se lasă să se răcească. Separat, se freacă spumă untul, cu celelalte 150 g zahăr şi se adaugă zeama şi coaja de portocală, care se amestecă apoi cu compoziţia de lapte răcită.
3 Pe prima foaie de aluat coaptă se întinde un strat de cremă. Apoi urmează cea de-a doua foaie pe care se aşază, cu cornetul, următorul strat de cremă. Se ornează cu sirop de portocale şi cu felii de fructe.

    
Vedete din Romania Vedete internationale