Prăjitură cu ciocolată şi vişine

.

Nu ştii ce prăjituri să faci sau ce mâncare să mai gătesti? Te ajutăm noi, cu cele mai simple şi mai gustoase reţete culinare, perfecte pentru tine şi familia ta.
> timp de preparare: 60 minute
> timp de coacere: 40 minute

Ingrediente (pentru 10 porţii)

â–º 250 g făină
â–º 100 g amidon
â–º 2 linguriţe praf de copt
â–º 200 g zahăr
â–º 200 g unt
â–º 5 ouă
â–º 1 plic zahăr vanilat
â–º 1 compot mare de vişine
â–º 100 g ciocolată albă
â–º 400 ml frişcă pentru ornat

1. Se desface compotul de vişine şi fructele se pun la scurs într-o strecurătoare. Vişinele scurse se curăţă de sâmburi şi se pasează cu furculiţa, iar siropul se păstrează.

2. Într-o crăticioară cu fundul mai gros, se pun untul, zahărul, 100 ml sirop din compot şi ciocolată rasă. Se amestecă la foc mic până se topeşte tot zahărul şi clocoteşte de câteva ori. Se lasă să se răcească.

3. Se adaugă apoi vişinele pasate, gălbenuşurile, albuşurile bătute spumă cu zahărul vanilat şi făina amestecată cu amidonul şi praful de copt. Se amestecă uşor, de jos în sus şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 30-40 minute.

4. Când se răceşte se însiropează cu restul sucului din compot şi se ornează cu frişcă.

Foto: Shutterstock

    
Vedete din Romania Vedete internationale