> timp de preparare: 60 minute
> timp de coacere: 50 minute
Ingrediente (pentru 12 porţii):
Pentru aluat:
► 250 g făină
► 120 g zahăr
► 1 pachet zahăr vanilat
► o lingură coajă rasă de lămâie
► 1 ou
► 125 g unt
Pentru cremă:
► 350 g brânză proaspătă
► 3 ouă
► 100 g zahăr pudră
► 1/2 pachet praf de copt
► 2 linguri zeamă de lămâie
► 1 compot de caise
1. Pentru aluat, se freacă oul cu zahărul, zahărul vanilat şi untul, apoi se adaugă făina şi coaja de lămâie. Se frământă rapid, se acoperă cu o folie şi se lasă la rece o oră. Caisele din compot se lasă la scurs într-o strecurătoare.
2. Pentru cremă, brănza proaspătă pasată se amestecă uşor cu ouăle, zahărul pudră şi praful de copt stins cu zeama de lămâie.
3. Aluatul se întinde într-o foaie subţire şi se pune într-o tavă mică (20×30 cm), tapetată cu hârtie de copt. Se toarnă apoi crema de brânză, iar deasupra se pun jumătăţi de caise din compot. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 45-50 minute.
4. Se taie numai după ce se răceşte prăjitura, altfel se încruzeşte aluatul.