Ingrediente pentru 6 persoane
Pentru foi:
►380 g făină
►150 g margarină
►2 linguri zahăr
►3 gălbenuşuri
►1/2 cubuleţ de drojdie
Pentru cremă:
►500 g brânză de vaci
►200 g zahăr
►1 lingură pesmet
►1 lingură făină
►zeama şi coaja de la o lămâie
►3 albuşuri
►2 plicuri zahăr vanilat
Mod de preparare
Foile
1. Se dizolvă drojdia în puţin lapte călduţ, apoi se adaugă restul ingredientelor şi se frământă până se obţine un aluat omogen.
Crema
2. Se amestecă brânza de vaci cu zahărul până devine spumoasă.
3. Se adaugă apoi făina, pesmetul, coaja rasă şi zeama de la o lămâie, zahărul vanilat şi albuşurile bătute spumă tare.
4. Se împarte aluatul în două şi se întind două foi de dimensiunea tăvii de copt.
5. Se tapetează tava cu hârtie unsă cu unt, peste care se pune o foaie. Apoi, se întinde crema de brânză şi se acoperă cu a doua foaie.
6. Se înţeapă aluatul uşor cu furculiţa şi se lasă să se odihnească 1-2 ore. Apoi, se introduce la cuptor şi se coace aproximativ 45 de minute. Se serveşte pudrată cu zahăr.
P.S. Poţi adăuga în cremă stafide ţinute în rom sau coniac.
Foto: Shutterstock