Prăjitură cu brânză şi cireşe

.

Combinaţia de brânză dulce şi cireşe este delicioasă! Încearcă şi tu această reţetă de prăjituă!
 
►120 g zahăr
► 1 pachet de zahăr vanilat
► 80 g margarină
► 1 lingură de ulei
► 1 iaurt mic simplu
► 300 g făină
► 1 lingură praf de copt
► 250 g brânză de vaci
► 4 linguri zahăr
► 2 linguri unt
► 300 g cireşe
► compoziţie crantz (din zahăr brun, unt şi puţină făină)
► Se amestecă zahărul cu zahărul vanilat, margarina, uleiul şi iaurtul simplu. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi se frământă un aluat moale, pe planşa de lucru presărată cu făină.
► Se pune această compoziţie în tava de copt unsă şi dată cu făină. Se pune la cuptor, la foc mediu şi se coace 10 minute. Se scoate, se presară deasupra brânza de vaci amestecată cu zahăr şi unt.
► Se pun deasupra tartei cireşe, curăţate de codiţe şi sâmburi, după care se presară compoziţia crantz. Se mai lasă 15 minute la cuptor, la foc mic. Se serveşte rece, cu un pumn de cireşe.

    
Vedete din Romania Vedete internationale