Porc cu sos teriyaki

.

Cum să faci din cea mai grasă bucată de carne un preparat rafinat, cu care îi poţi închide gura şi mamei-soacre? În scurt timp, deşi reţeta este una exotică, va deveni una din preferatele familiei!
Teriyaki înseamnă în japoneză „a prăji până luceşte”. De cele mai multe ori, asta presupune prăjirea cu ajutorul unui sos condimentat şi care conţine zahăr sau miere. Nu te speria, e adevărat că sună ciudat, însă rezultatul final este delicios!

Ingrediente pentru 4 persoane:

1 caserolă cu fâşii groase de burtă de porc cu şorici
boabe de piper
sos de soia dark
oţet japonez
1 vârf de linguriţă de ghimbir murat
(sosul de soia, oţetul şi ghimbirul se găsesc la raionul de produse orientale în supermarket)
miere
1 pungă de fasole verde păstăi, congelată
usturoi
100 g arahide prăjite şi decojite

Preparare

Fâşiile de burtă de porc se taie în bucăţi de aproximativ 5 cm, păstrând şoriciul (vezi foto).

carnea se fierbe la aburi timp de 30 de minute cu câteva boabe de piper (după gust), apoi se pune deoparte.

Într-o tigaie mai mare se prepară sosul teriyaki, amestecând pe foc sosul de soia, oţetul japonez, mierea şi ghimbirul până când mierea s-a topit. Când sosul sfârâie, se adaugă bucătile de carne,c are se lasă să se pătrundă cu sosul.

Separat, se pregăteşte garnitura din fasolea verde călită în ulei, cu usturoiul tăiat mărut şi arahidele .

În farfurie se pune un strat de garnitură, peste care se suprapun bucăţi de carne. La final se toarnă câte o lingură din sosul rămas.

Calorii: 600
Timp de preparare: 50 minute
Buget aproximativ: 40 lei
Se serveşte cu: sake sau bere

Tip: Despre teriyaki pe www.teriyakichicken.net

Foto: Northfoto

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton