Cum să faci din cea mai grasă bucată de carne un preparat rafinat, cu care îi poţi închide gura şi mamei-soacre? În scurt timp, deşi reţeta este una exotică, va deveni una din preferatele familiei!
Teriyaki înseamnă în japoneză „a prăji până luceşte”. De cele mai multe ori, asta presupune prăjirea cu ajutorul unui sos condimentat şi care conţine zahăr sau miere. Nu te speria, e adevărat că sună ciudat, însă rezultatul final este delicios!
Ingrediente pentru 4 persoane:
1 caserolă cu fâşii groase de burtă de porc cu şorici boabe de piper sos de soia dark oţet japonez 1 vârf de linguriţă de ghimbir murat (sosul de soia, oţetul şi ghimbirul se găsesc la raionul de produse orientale în supermarket) miere 1 pungă de fasole verde păstăi, congelată usturoi 100 g arahide prăjite şi decojite
Într-o tigaie mai mare se prepară sosul teriyaki, amestecând pe foc sosul de soia, oţetul japonez, mierea şi ghimbirul până când mierea s-a topit. Când sosul sfârâie, se adaugă bucătile de carne,c are se lasă să se pătrundă cu sosul.
Separat, se pregăteşte garnitura din fasolea verde călită în ulei, cu usturoiul tăiat mărut şi arahidele .
În farfurie se pune un strat de garnitură, peste care se suprapun bucăţi de carne. La final se toarnă câte o lingură din sosul rămas.
Calorii: 600 Timp de preparare: 50 minute Buget aproximativ: 40 lei Se serveşte cu: sake sau bere