Ca să fiu sincer, asta nici nu este o reţetă. Este o încropeală fericită din ceva felii de carne şi câteva ciuperci care mi-au rămas după ce am făcut cotletele picante de ieri.
Prin urmare, n-are o denumire anume – dar pentru că ingredientele principale sunt porc şi ciuperci, atunci aşa să-i rămână numele 🙂
O reţetă pentru Unica Ingrediente * 2 felii de cotlet de porc fără os * 10-12 ciuperci champignon * 1 ceapă mică * 4 căţei de usturoi * 50 ml vin alb sec * 1 lingură sos de soia * 1 linguriţă sos Worchestershire * 1 păstaie de anason stelat * 2-3 boabe de ienibahar * câteva boabe de piper verde * 1 lingură de ulei
Reţetă
Plecăm de la premiza simplă că oricare dintre ingrediente este opţional, aşa cum puteţi foarte bine să adăugaţi altele, după gusturi.
Pentru arome, am folosit anason stelat, piper verde şi ienibahar.
Am tăiat feliile de cotlet în fâşii foarte subţiri şi le-am pus în wok, într-o lingură de ulei încins, la foc iute.
După ce s-au rumenit, adică după 1-2 minute, am pus ceapa toacată şi usturoiul zdrobit.
Am amestecat vreo 30 de secunde şi am pus apoi ciupercile şi vinul.
Am pus şi anasonul stelat, piperul verde şi ienibaharul, măcinate.
La urmă, am adăugat sosul de soia şi sosul Worchestershire.
Cam 5 minute au stat toate în tigaie, până a scăzut sosul.