Plăcintă cu mere țărănească. Rețeta cu care nu vei da greș

.

Plăcintă cu mere țărănească, rețeta cu care nu vei da greș. Este rețeta pe care bunicile o folosesc la țară pentru a-și răssfăța nepoții cu un desert delicios și sănătos.

Cum să faci cea mai bună plăcintă cu mere țărănească? Este simplu! Ai nevoie de câteva ingrediente simple, ce se regăsesc în fiecare bucătărie. Aluatul se face în casă și iese fraged, în timp ce umplutura iese aromată și aduce aminte de zilele răcoroase de toamnă petrecute pe uliță.

Ingrediente plăcintă cu mere țărănească

Pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 200 ml apă
  • 1 linguriță sare
  • 50 grame unt topit

Pentru umplutură:

  • 2 kg mere
  • 6 linguri de zahăr
  • 2 lingurițe scorțișoară
  • 1 plic zahăr vanilat

Citește și: Zacuscă fără coacere – rețeta pentru „zacusca leneșului”

Citește și: Ghiveci de legume cu orez – rețeta simplă și gustoasă

Citește și: Cum să faci cea mai bună plăcintă cu mere, după rețeta lui Radu Anton Roman. Ingredientul secret care îi dă savoare

Citește și: Salată de sfeclă roșie pentru iarnă – rețeta simplă

Mod de preparare

Pentru aluat se pune făina, apa călduță, sarea și untul topit într-un bol și să frământă. După ce aluatul a devenit maleabil, se formează o bilă și se lasă la odihnit, acoperit cu un prosop.

Între timp ne ocupăm de mere. Se spală, se curăță de coajă, se dau pe răzătoarea mare. Merele rase se pun într-o cratiță în care se adaugă zahărul și zahărul vanilat. Se dau la foc mic, până se înmoaie bine și dispare toată zeama pe care acestea și-o lasă. După aceea, se stinge focul și se lasă la răcorit. După ce s-au răcit, se adaugă scorțișoara.

Aluatul se împarte în șase bucați, care se întind individual, până se obține o foaie foarte subțire. (Aveți grijă să nu se rupă!). Fiecare foaie se acoperă cu umplutură din belșug și se îndoaie în două părți. Se aduce prima parte la mijloc, apoi a doua peste prima. Se pune în tavă și se încrețește la mijloc, ca și cum s-ar forma valuri. (vezi imaginile)

Plăcinta se unge cu puțin unt topit, după care se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 30-40 minute, până se rumenește. După ce s-a copt, se scoate din cuptor și se presară cu zahăr pudră.

Sursă foto: Arhivă personală

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton