Plăcintă cu ciuperci

.

Ciupercile sunt foarte sănătoase pentru toată familia. Încearcă şi tu o reţetă de plăcintă cu ciuperci!

Ingrediente pentru plăcinta cu ciuperci

Pentru aluat:
►250 g unt sau margarină
►100 ml sana sau smântână
►o linguriță sare
►500 g făină
Pentru umplutură:
►500 g ciuperci
►2 legături ceapă verde
►sare
►piper
►o legătură pătrunjel
►o legătură mărar
►ulei
►100 g caşcaval
►1-2 ouă
►2-3 linguri pesmet

Cum se face plăcinta cu ciuperci

1. Se cerne făina într-un bol, se pune untul moale de la temperatura camerei, sarea și smântâna sau sana. Ingredientele se amestecă bine până se obține o cocă tare, ușor de modelat. Se frământă 20 de minute până devine elastică. Se înfășoară într-un șervet de bucătărie și se bagă la frigider cel puţin o oră.
2. Între timp, se pregătesc ingredientele pentru umplutură. Se curăță și se spală ceapa verde și verdeața. Ceapa se toacă mărunt și se amestecă cu un praf de sare. Ciupercile se curăță de pielițe și se spală în 2-3 ape, apoi se lasă să se scurgă în sită.
3. Se călește ceapa în uleiul încins în prealabil, se adaugă ciupercile tocate mărunt și se amestecă continuu pentru a nu se lipi. Spre final, după ce au fiert bine, se adaugă verdeața tocată mărunt, pesmetul și, la sfârșit, cașcavalul ras și ouăle.
4. Se scoate aluatul, se împarte și se întinde cu sucitorul. Se pune prima foaie, se întinde pe toată tava și pe pereții acesteia, se adaugă umplutura și se acoperă cu a doua foaie. Se bagă în cuptorul încins în prealabil. După ce s-a rumenit, se scoate şi se servește caldă sau rece.

Daca iubesti ciupercile, avem o colectie de retete de ciuperci de post!

Poți savura și una dintre aceste placinte de post pe care le-am pregatit pentru tine!

Ultima modificare noiembrie 15, 2019 10:53 am

    
Vedete din Romania Vedete internationale