Cel mai fierbinte subiect al acestui început de toamnă, cununia dintre Simona Halep (29 de ani) și Toni Iuruc (42 de ani) a fost în atenția tuturor. Petrecerea de după cununie s-a ținut într-un cadru restrâns, într-un restaurant de lux din Mamaia, iar oamenii au vrut să știe cum s-a desfășurat totul.
Printre altele, la scurt timp după petrecere, s-a aflat și care a fost meniul de la frumosul eveniment. Acesta a inclus mixuri de platouri tradiționale românești, plăcinte machedonești servite cu lapte bătut, scoici Saint Jaques, piept de rață, tartar de ton, tertine de fois gras, sarmale, mușchi de vită, șampanie Dom Perignon, whiskey și vin. Pe lângă toate acestea, a mai existat un preparat specific aromân ce se numește piperchi țârgâsiti (în traducere – ardei prăjiți). Acesta este unul dintre cele mai îndrăgite preparate ale aromânilor din Dobrogea și se pregătește și consumă, în special, vara.
Ardeii se spală, se curăță și se taie în bucăți de circa 3-4 cm și se pun la călit în ulei. Se lasă, la foc mediu, să se înmoaie, iar apoi să se rumenască bine. Roșiile se spală, dacă este posibil se pot și decoji, se curăță și se taie cuburi. Roșiile se pun în tigaie peste ardei, se presară un praf de sare (nu mult, pentru că și brânza este sărată) și unul de piper, iar apoi se lasă compoziția la gătit timp de 5-7 minute. Usturoiul se curăță, se toacă mărunt și se pune în tigaie. Se adaugă brânza rasă peste compoziție și se amestecă bine. Ouăle se sparg într-un bol, se bat bine și se pun peste preparatul din tigaie. Când ouăle sunt gata, preparatul poate fi servit. Poftă bună!