Piftia este un preparat celebru în bucătăria românească pentru gustul puternic de usturoi, mirosul de carne fiartă şi aspectul de gelatină. Pentru o masă de Crăciun…
… în tandem cu cerinţele tale, îţi propunem piftia de curcan, o reţetă inovatoare la noi, dar la fel de delicioasă şi de apreciată.
În plus, este benefică celor care vor să evite orice kilogram în plus de Sărbători.
Ingrediente pentru 8 porţii
2 aripi de curcan 1 pulpă inferioară 1 ceapă mare (sau 2 potrivite) 1 morcov mare (sau 2 potriviti) 2 căpăţâni mari de usturoi (sau 3 normale) un plic de gelatină 5 l apă
Pentru început se pune carnea la fiert împreună cu morcovul şi ceapa în 7 litri de apă. În timpul fierberii, se curăţă spuma de fiecare dată când este nevoie, după care se lasă carnea la fiert aproximativ trei ore la foc mic.
După ce a fiert şi s-a răcit, carnea se taie în cubuleţe şi se amestecă cu morcovul fiert tăiat rondele într-un bol.
În apa în care a fost fiartă carnea, se adaugă usturoiul.
Pliculeţul de gelatină se prepară într-un pahar cu apă rece, se amestecă uşor timp de 10 minute, după care se pune într-un vas încălzit la Bain-Marie.
După preparare, se adaugă în apa în care au fiert legumele şi carnea. Supa se toarnă print-o strecurătoare de ceai peste carnea din boluri şi se lasă la temperatura camerei să se răcească.
Se ornează cu frunze de pătrunjel şi se introduce la frigider pentru închegare. Se serveşte cu pâine de casă, muştar şi în mod special cu hrean.
Calorii per porţie: 250 Timp preparare: peste 180 de minute Buget estimativ: 25 ron