Piept de pui cu mere

.

Nu ştii ce prăjituri să faci sau ce mâncare să mai găteşti? Te ajutăm noi, cu cele mai simple şi mai gustoase reţete culinare, perfecte pentru tine şi familia ta.

Ingrediente (pentru 2 porţii)

â–º2 bucăţi piept de pui
â–º3 mere
â–º2 linguri ulei
â–º40 g unt
â–º50 ml vin alb dulce
â–ºo lingură zahăr
â–º1/2 linguriţă de făină
â–º2 linguri smântână
â–ºsare
â–ºpiper

1.    Pieptul de pui se spală şi se usucă. Se prăjeşte în ulei şi se condimentează cu sare. Se scot bucăţile de pui din tigaie şi se pun într-un vas acoperit. Merele se spală, se curăţă de seminţe şi se taie felii. Se călesc într-o tigaie încinsă cu unt, amestecând uşor, fără să se strivească. Se adaugă pieptul de pui, vinul îndoit cu apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit, la foc potrivit, 5-10 minute.

2.    Separat, într-un vas mic se caramelizeazâ zahărul. Se stinge cu 3 – 4 linguri de apă fierbinte şi se lasă pe foc până se dizolvă tot zahărul. Se amestecă cu făina dizolvată în puţină apă rece, apoi se toarnă peste mâncare şi se lasă să fiarbă câteva clocote, până se îngroaşă sosul.

3.    Se ia de pe foc şi se drege cu smântână, potri-vindu-se la gust cu sare, piper şi zahăr.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton