Pavlova este un desert lejer, răcoritor șu foarte ușor de făcut. Chef Florin Dumitrescu a împărtășit cu fanii săi de pe rețelele de socializare rețeta lui pentru acest dulce perfect pentru orice anotimp.
Cu doar câteva zile înainte de Paște, juratul de la Chefi la Cuțite a dezvăluit care este rețeta sa pentru Pavlova, un desert care are la bază bezea și o cremă delicioasă de frișcă.
Pavlova, după rețeta lui chef Florin Dumitrescu
„Pentru ca vine Paștele, m-am gandit că poate vreți să faceți, pe lângă cele tradiționale și un desert, așa că vă las aici o rețetă de Pavlova”, a scris bucătarul pe Instagram.
Separați albușurile de gălbenușuri și preîncălziți cuptorul la 90°C. Bateți albușul spumă împreună cu zahărul pudră, cu ajutorul mixerului clasic, puneți bezeaua într-o tavă de copt rotundă și o coaceți timp de 80 de minute.
Bateți frișca împreună cu zahărul pudră și vanilia.
Fructele de pădure se spală și se lasă în zahăr. Pasați zmeura folosind blenderul vertical pentru a crea un sos de fructe pentru decor. Pentru un sos mai lichid, puteți adăuga puțină apă. E după preferințe.
Montați preparatul folosind bezeaua coaptă ca bază pentru frișcă, apoi fructele de pădure și sosul de fructe.
„La final, puteți decora cu zahăr pudră (la voi acasa poate merge, la noi… nu, alegem varianta mai sănătoasă)”, a precizat chef Florin Dumitrescu.
Dacă după ce ați încercat rețeta de Pavlova a lui chef Dumitrescu vă doriți să mai faceți puțin din acest desert minunat, puteți încerca una dintre aceste rețete.
Pavlova de ciocolată cu cremă de zmeură
Cremă fină de amaretto și zmeură aromată. Acesta este desertul visurilor pentru cei îndrăgostiți de ciocolată. Și nu numai pentru ei. Pavlova aceasta e desertul care îi iese și celui mai nepriceput om, garantat.
Ingrediente:
Pentru „aluatul” de bezea
6 albușuri mari de ouă
300 g zahăr pudră
50 g ciocolată tocată fin
4 linguri pudră de cacao neîndulcită
1 linguriță oțet balsamic/oțet de vin roșu (opțional)