Pateul de ficat preparat în casă este mai sănătos şi mai gustos decât cel cumpărat. Învaţă să-l prepari şi tu cu această reţetă simplă.
► 500 g ficat de pasăre ►piper ►500 ml lapte dulce ►200 g unt ►o ceapă roşie ►4 gălbenuşuri fierte ►2 linguri smântână ►2 linguri ulei de masline ►sare ►1-2 frunze dafin ►o crenguţă rozmarin ►2-3 fire mărar ►o lingură nucă măcinată
1. Se spală ficatul şi se lasă să stea în lapte, cel puţin o oră.
2. Separat, se fierb ouăle. Ceapa se spală şi se taie solzişori. Se căleşte 2-3 minute în ulei, cât să devină lucioasă.
3. Separat, se scot ficăţeii din lapte şi se fierb în apă cu dafin şi rozmarin.
4. Se taie ficăţeii cubuleţe şi se pasează cu blenderul. Se adaugă untul frecat cu gălbenuşurile şi smântâna, sare, piper, ceapa înăbuşită şi nuca. Se obţine o pastă fină, care se dă la rece. Se serveşte ornată cu frunzuliţe de mărar.