Paste: Spaghete cu chifteluţe, năut şi legume

.

O reţetă complexă pentru un fel de mâncare extraordinar.
Carne, spaghete, năut şi ceva făină. Acestea sunt o parte dintre ingredientele de care ai nevoie pentru acest fel de mncare.
PENTRU 4 PERSOANE – PREPARARE: 30 MINUTE

►400 g carne de porc tocată ► 2 linguri făină
► 1 ouă ► sare ► piper ► 400 g paste (spaghete)
► 100 g dovlecei ► 100 g vinete ► 100 g ardei
► 100 g năut fiert ► 1 ruccola ► 3 linguri ulei de măsline

► Se pune carnea tocată într-un castron. Se adaugă făină şi ouă. Se asezonează cu sare şi piper şi se amestecă bine. Se formează trei chifteluţe de 3 cm diametru şi se pun într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Se lasă la cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ 10-15 minute, la 190°C.
► Se fierb pastele în apă cu sare, până când devin „al dente“ (7-8 minute). Se lasă să se scurgă apa.
► Se curăţă dovlecelul, vânăta şi ardeiul. Se taie dovlecelul şi vânăta felii, iar ardeiul cubuleţe mari. Năutul se scurge de zeamă. Se spală ruccola şi se lasă să se scurgă. 
► Se încălzeşte uleiul şi se călesc legumele, timp de 5 minute. Se asezonează cu sare şi piper. Se adaugă pastele, chifteluţele şi rucolla. Pastele se servesc călduţe.

Poţi înlocui carnea de porc cu vită, piept de pui sau de curcan.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton