O reţetă complexă pentru un fel de mâncare extraordinar.
Carne, spaghete, năut şi ceva făină. Acestea sunt o parte dintre ingredientele de care ai nevoie pentru acest fel de mncare. PENTRU 4 PERSOANE – PREPARARE: 30 MINUTE
►400 g carne de porc tocată ► 2 linguri făină ► 1 ouă ► sare ► piper ► 400 g paste (spaghete) ► 100 g dovlecei ► 100 g vinete ► 100 g ardei ► 100 g năut fiert ► 1 ruccola ► 3 linguri ulei de măsline
► Se pune carnea tocată într-un castron. Se adaugă făină şi ouă. Se asezonează cu sare şi piper şi se amestecă bine. Se formează trei chifteluţe de 3 cm diametru şi se pun într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Se lasă la cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ 10-15 minute, la 190°C. ► Se fierb pastele în apă cu sare, până când devin „al dente“ (7-8 minute). Se lasă să se scurgă apa. ► Se curăţă dovlecelul, vânăta şi ardeiul. Se taie dovlecelul şi vânăta felii, iar ardeiul cubuleţe mari. Năutul se scurge de zeamă. Se spală ruccola şi se lasă să se scurgă. ► Se încălzeşte uleiul şi se călesc legumele, timp de 5 minute. Se asezonează cu sare şi piper. Se adaugă pastele, chifteluţele şi rucolla. Pastele se servesc călduţe.
Poţi înlocui carnea de porc cu vită, piept de pui sau de curcan.