Paste cu sos de roşii şi busuioc

.

PENTRU 4 PORŢII – PREPARARE:  20 MINUTE
FIERBERE: 20 MINUTE

► 1 lingură ulei de măsline
► 1-2 căţei de usturoi zdrobit
► 800 g roşii
► 1 lingură bulion
► 400 g tagliatelle sau alte paste
► 150 g mozzarella, tăiată în bucăţi mici
► 2 linguri busuioc proaspăt

Vezi si aceste paste carbonara! Sunt dementiale!

►Se încinge uleiul într-o tigaie şi se căleşte usturoiul zdrobit, 1 minut. Se adaugă roşiile şi se asezonează cu sare şi piper. Se călesc 15-20 de minute, până când roşiile se zdrobesc. Se adaugă bulionul şi se fierbe cca 5 minute, până când se îngroaşă sosul.
► Între timp, se prepară pastele conform instrucţiunilor de pe pachet. Se scurs şi se amestecă cu sosul şi cu bucăţile de mozzarella. Se serveşte cu frunze de busuioc şi piper negru.
Încearcă şi reţeta de paste carbonara la cuptor!
Foto: Northfoto

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton