Invata sa prepari paste scoici cu umplutura de carne si usturoi cu sos de rosii.
► sare
► 300 grame carne tocată mixtă
► 1 ceapă medie tocată mărunt
► 5 căţei de usturoi
► piper
► boia de ardei iute
► 4 linguri sos de roşii
► oregano
► caşcaval
► 2 linguri de ulei
Încearcă şi reţeta noastră de budincă de macaroane
1 Se fierb bine pastele şi se lasă la scurs. Separat, se pregăteşte compoziţia pentru umplutură: se dau, prin maşina de tocat carnea, ceapa şi usturoiul, care apoi se amestecă fin cu puţină sare şi piper, după gust. Toată compoziţia se căleşte în cele 2 linguri de ulei încins. Când e gata, se scoate şi se pune să stea cam 20 de minute la scurs.
2 Cu această compoziţie se umplu scoicile, care se aşază într-o tavă în care s-a turnat în prealabil o ceşcuţă cu apă şi sosul făcut din sucul de roşii, boiaua de ardei iute şi oregano, amestecate. Deasupra se presară caşcaval ras şi se dă la cuptor pentru aproximativ 20-30 de minute.
3 Când sunt gata, se scot, se aşază pe un platou şi se servesc calde.