Paste cu roşii şi parmezan

.

Pastele cu roşii şi parmezan sunt cina perfectă pentru serile ăn care nu ai timp să pregăteşti ceva complicat.

► 400 g paste
► 4-6 roşii
► 150 g parmezan
► 250 g ciuperci
► busuioc verde
► cimbru uscat şi măcinat
► sare
► piper negru măcinat
► 2-3 linguri ulei de măsline
► 2-3 căţei usturoi
► o ceapă roşie

1. Se fierb pastele în apă cu o linguriţă de sare.
2. Se curăţă ceapa, se taie solzişori şi se căleşte în uleiul de măsline. Se adaugă usturoiul şi ciupercile curăţate şi feliate.
3. Se opăresc roşiile, se decojesc şi se pasează cu blenderul. Piureul de roşii se adaugă peste sos şi se mai lasă câteva minute. Se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi, la final, se adaugă busuioc şi cimbru.
4. Se scot pastele, se scurg şi se amestecă cu sosul aromat. La final, se presară parmezan şi busuioc proaspăt.
Încearcă şi reţeta de paste cu ciuperci!

    
Vedete din Romania Vedete internationale