Paste energizante aromate

.

Înainte de asaltul cu colesterol şi zaharuri din timpul Sărbătorilor, e bine să ne facem rezerve şi de glucide, care ne asigură energie, fără a ne umple celulele cu reziduuri!

Îţi propun o reţetă simplă, dar delicioasă, de paste aromate care pot constitui un prânz excelent, în urma căruia te vei simţi revigorată pentru tot restul zilei.

Ingrediente pentru 4 porţii

1 pungă de paste scurte fără ou
1 ceapă mare
5 căţei de usturoi
4 linguri ulei de măsline
250 g passata de roşii (pulpă de roşii mărunţită, se găseşte la hypermarket)
200 ml apă
busuioc
cimbru
oregano
sare
piper

Preparare:

Se fierb pastele în 4 litri de apă, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Când s-au fiert, se strecoară şi se pun deoparte.

Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt, iar ceapa se căleşte în uleiul de măsline, după care se adaugă passata de roşii, apa, ierburile aromatice şi condimentele.

Când sosul astfel obţinut începe să se îngroaşe, se adaugă usturoiul tocat şi pastele, se amestecă bine, după care se mai lasă pe foc până când pastele s-au pătruns bine de sos.

Se serveşte cu vin alb.

Calorii per porţie:
275
Timp de preparare: 45 de minute
Buget aproximativ: 13 lei

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton