Paste cu sardele din conservă

.

timp de preparare: 35 minute

Ingrediente pentru 6 persoane

►300 g paste
►300 g sardele conservate în ulei
►1/2 lămâie
►2 linguri ulei
►3 căţei de usturoi
►200 g brânză dulce
►pătrunjel verde
►sare, piper
►măsline negre fără sâmburi

Mod de preparare

1. Se scot sardelele din cutie şi se pun să se scurgă de uleiul în care au fost conservate.
2. Peştele se stropeşte apoi cu zeama de la o jumătate de lămâie amestecată cu o lingură de ulei.
3. Se mai presară pătrunjel tocat şi usturoiul tăiat mărunt. Se lasă să se marineze timp de 30 de minute.
4. Se fierb pastele, conform indicaţiilor de pe ambalaj şi se scurg bine.
5. Se toarnă peste ele restul de ulei proaspăt, apoi se amestecă bine cu brânza dulce.
6. Se potriveşte gustul cu sare şi piper, apoi se aranjează pe un platou.
7. Se pun şi bucăţile de sardele marinate şi se decorează cu pătrunjel verde şi măsline negre fără sâmburi.

Trucul nostru

►Foloseşte pentru aceste paste ulei de măsline. Vor fi mult mai gustoase. Dacă vrei ca preparatul să aibă un aspect mai colorat, freacă brânza dulce cu boia şi apoi o adaugi în paste.
Foto: Shutterstock

    
Vedete din Romania Vedete internationale