Paste cu peşte şi spanac

.

Nu stii ce prajituri sa faci sau ce mâncare sa mai gatesti? Te ajutam noi, cu cele mai simple si mai gustoase retete culinare, perfecte pentru tine si familia ta.
> timp de preparare: 40 minute
> timp de coacere: 45 minute

Ingrediente (pentru 4 porţii):

â–º350 g paste
â–º3-4 linguri ulei
â–º400 g peşte file
â–º300 g spanac opărit şi scurs
â–ºo ceapă mică
â–º150 ml suc de roşii
â–º400 ml smântână
â–º2 ouă
â–º100 g caşcaval
â–º2 linguri parmezan ras
â–º1/2 linguriţă supă concentată de legume
â–º50 g peşte afumat
â–ºo lingură pesmet
â–ºsare
â–ºpiper
â–ºmărar

1. Pastele se fierb în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe pachet. Se trec printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Peştele se spală, se taie felii şi se condimentează cu sare şi piper. Se dă prin făină şi se prăjeşte în ulei. Când se răceşte se taie fâşii.
2. Separat se căleşte ceapa tocată mărunt. Se adaugă spanacul tăiat mărunt, se căleşte câteva minute, apoi se adaugă sucul de roşii şi se condimentează cu sare şi piper.
3. Se unge un vas termorezistent cu ulei. Se presară pesmet şi se pune un rând de paste. Se formează apoi straturi cu peşte, spanac şi restul de paste. Se toarnă ouăle bătute cu smântâna, caşcavalul ras, supa de legume, sare, piper şi mărar tocat mărunt. Deasupra se pune peştele afumat tăiat cubuleţe şi parmezanul ras. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 40-45 minute.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton