Paste cu ciuperci, slănină și brânză. Rețeta lui chef Sorin Bontea de la Chefi la Cuțite face furori pe internet

.

Chef Sorin Bontea și-a încântat fanii cu o nouă rețetă: paste cu ciuperci, slănină și brânză maturată. Rețeta celebrului bucătar face deja furori pe internet, unde tot mai mulți utilizatori spun că sunt pregătiți să o încerce.

Juratul de la Chefi la Cuțite a postat zilele trecute, un clip video în care prezintă pașii prin care pregătește unele dintre cele mai bune paste.

Paste cu ciuperci, slănină și brânză. Rețeta lui chef Sorin Bontea

„Ce faceți, dragilor? Gătim și noi ceva azi? M-am gândit la o serie de rețete cu paste care să conțină ingrediente de-ale noastre, românești. Azi vă propun niște paste cu slănină, ciuperci și brânză maturată”, a scris celebrul bucătar pe pagina sa de Facebook.

Ingrediente:

• 200g Penne Rigate;

• 2 litri de apă;

• 100g slănină afumată, tăiată cubulețe;

• 2 căței de usturoi, tocați mărunt;

• 500g roșii cherry, tăiate în patru;

• 4 ciuperci mari tăiate;

• brânză românească maturată;

• pătrănjel tocat;

• o lingură de zahăr;

• sare și piper.

Paste cu ciuperci, slănină și brânză. Rețeta lui chef Sorin Bontea de la Chefi la Cuțite face furori pe internet

Citește și: Cum se prepară cea mai bună slănină din lume? Rețetă recomandată de Mircea Radu

Citește și: Rețeta de cozonac a lui chef Sorin Bontea. Care este secretul ca să iasă pufos și aromat

Citește și: Oana Cuzino, rețeta celui mai gustos și sănătos desert: Mere coapte umplute cu nuci, miere și scorțișoară

Citește și: Elwira Petre, desertul copilăriei: „Bunica ne răsfăța cu ele”

Modul de preparare al pastelor cu ciuperci, slănină și brânză

În timp ce pregătea aceste pate, chef Sorin Bontea a povestit și care este procesul.

„Se pune apa pentru paste la fiert într-o oală, cu puțină sare”, a spus bucătarul.

„Între timp, se pune slănina la prăjit într-o tigaie și se lasă pe foc până devine crocantă. Se scoate o parte din grăsimea lăsată de slănină, într-un bol. Se adaugă usturoiul și roșiile cherry în tigaie și se asezonează cu piper, după gust. Apoi, se adaugă ciupercile tăiate și zahărul”, a explicat juratul de la Chefi la Cuțite.

Paste cu ciuperci, slănină și brânză. Rețeta lui chef Sorin Bontea de la Chefi la Cuțite face furori pe internet

„Între timp, se pun pastele la fiert, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se ia un polonic din apa în care fierb pastele și se adaugă în tigaie. Când pastele au fiert, se strecoară și se adaugă în tigaia în care a fiert sosul. Se lasă pe foc încă 1 minut, amestecând continuu. Se adaugă apoi sare, după gust. Se pune preparatul în farfurie, se adaugă puțin pătrunjel tocat și brânză maturată rasă”, a povestit chef Sorin Bontea.

Sursă foto: Captură video

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton