Home > Culinar > Paste carbonara à la Sorin Bontea. Prin ce diferă rețeta lui față de cea a lui Florin Dumitrescu. Secretele juraților de la „Chefi la cuțite”
Paste carbonara à la Sorin Bontea. Prin ce diferă rețeta lui față de cea a lui Florin Dumitrescu. Secretele juraților de la „Chefi la cuțite”
Pastele carbonara sunt, fără doar sau poate, în topul preferințelor culinare ale gurmanzilor.
Deși rețeta lor e deja cunoscută, fiind un preparat tradițional italienesc, acest fel de mâncare poate da bătăi de cap multora. Pasionații de gătit și artă culinară știu că secretul celor mai bune paste carbonara stă folosirea produselor de calitate. Și nu, pastele carbonara tradiționale NU conțin smântână.
Cremozitatea lor se obține cu ajutorul gălbenușurilor și a uleiului de măsline, iar aroma autentică vine din pancetta și parmezan. În plus, tipul de paste trebuie ales și el în mod corespunzător pentru acest preparat.
Chef Sorin Bontea, unul dintre cei trei jurați ai emisiunii culinare “Chefi la cuțite” a prezentat în mediul online cum prepare el pastele carbonara.
Între timp, parmezanul ras se amestecă foarte bine cu cele patru gălbenușuri de ou.
Când pastele au fiert, se pun în tigaia unde se află pancetta și se adaugă câteva polonice din apa de la paste, pentru a nu rămâne uscate la final, și mult piper (în funcție de gust).
Tigaia se trage de pe foc și se amestecă bine cu parmezanul și gălbenușurile care se vor găti pe loc, deoarece conținutul tigăii este foarte fierbinte. Poftă bună!