Paste carbonara à la Sorin Bontea. Prin ce diferă rețeta lui față de cea a lui Florin Dumitrescu. Secretele juraților de la „Chefi la cuțite”

.

Pastele carbonara sunt, fără doar sau poate, în topul preferințelor culinare ale gurmanzilor.

Deși rețeta lor e deja cunoscută, fiind un preparat tradițional italienesc, acest fel de mâncare poate da bătăi de cap multora. Pasionații de gătit și artă culinară știu că secretul celor mai bune paste carbonara stă folosirea produselor de calitate. Și nu, pastele carbonara tradiționale NU conțin smântână.

Cremozitatea lor se obține cu ajutorul gălbenușurilor și a uleiului de măsline, iar aroma autentică vine din pancetta și parmezan. În plus, tipul de paste trebuie ales și el în mod corespunzător pentru acest preparat.

Chef Sorin Bontea, unul dintre cei trei jurați ai emisiunii culinare “Chefi la cuțite” a prezentat în mediul online cum prepare el pastele carbonara.

Citeşte și: Secretul lui Chef Sorin Bontea pentru o tocăniță savuroasă. Trucul se poate aplica la orice mâncare cu sos

Citeşte şi: Cum prepară Chef Sorin Bontea pasca fără aluat

Citeşte şi: Secretul lui Chef Sorin Bontea pentru o tocăniță savuroasă. Trucul se poate aplica la orice mâncare cu sos

Citeşte și: La masă cu Chef Sorin Bontea. Ce preparate deosebite pregătește de sărbători

Și prietenul și colegul lui din emisiune, Chef Florin Dumitrescu, are o rețetă delicioasă și rapidă de paste carbonara, însă spre deosebire de el, Chef Bontea folosește un alt tip de paste, mai exact macaroane, iar în loc de bacon, el pune pancetta.

Rețeta pe care o veți descoperi în clipele următoare se face foarte ușor și garantează gustul autentic al unui preparat de nota 10.

Haideți să vedem care este rețeta lui Chef Sorin Bontea de paste carbonara!

Ingrediente:

• 200g Macaroane;

• 1 lingură ulei de măsline;

• 150g pancetta;

• 80g parmezan;

• 4 gălbenușuri;

• sare și piper.

Cum se prepară pastele carbonara a la Chef Sorin Bontea:

Macaroanele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Cât pastele fierb, se încinge uleiul de măsline într-o tigaie și se adaugă pancetta tăiată fâșii.

Se lasă la rumenit bine, iar apoi se pune ele un polonic și jumătate din apa în care au fiert pastele. Se lasă puțin pe foc.

VOTEAZĂ-ți produsele preferate la UNICA BEAUTY CELEBRATION! Care sunt cele mai bune produse cosmetice?

Între timp, parmezanul ras se amestecă foarte bine cu cele patru gălbenușuri de ou.

Când pastele au fiert, se pun în tigaia unde se află pancetta și se adaugă câteva polonice din apa de la paste, pentru a nu rămâne uscate la final, și  mult piper (în funcție de gust).

 Paste primavera ultra rapide la capac

Caserolă de paste cu pui şi caşcaval

Fettuccine Alfredo – Paste cu unt și parmezan

Paste gratinate la cuptor, din 4 ingrediente

Se lasă totul la fiert timp de 1 minut.

Tigaia se trage de pe foc și se amestecă bine cu parmezanul și gălbenușurile care se vor găti pe loc, deoarece conținutul tigăii este foarte fierbinte. Poftă bună!

Foto – Facebook / Youtube

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton