Fructul pasiunii sau maracuja, aşa cum este cunoscut la el acasă, în Brazilia, are o textură moale, cremoasă, care îl face ideal pentru sorbeturi, creme – pentru deserturi, în general.
Descoperă în revista Unica de martie trei reţete delicioase care au ca ingredient fructul pasiunii şi experimentează savoarea acestuia şi în câteva cocktailuri, ale căror reţete le găseşti mai jos.
Bora Bora
100 ml suc de ananas; 60 ml suc de fructul pasiunii; 10 ml suc de lămâie; 10 ml sirop Grenadine
Amestecă toate ingredientele în blender sau în shaker şi serveşte cocktailul în pahar înalt, cu multe cuburi de gheaţă. Decorează cu o felie de ananas şi cu o cireaşă.
Diva
50 ml Absolut Vodka; 20 ml suc de fructul pasiunii; 20 ml suc de lime; o linguriţă de lichior Maraschino
Pune toate ingredientele într-un pahar înalt şi umple-l cu 7Up rece. Decorează cu o cireaşă şi o felie de lămâie.
30 ml gin; 20 ml Cointreau; 20 ml lichior de caise; 100 ml suc de fructul pasiunii; 50 ml suc de ananas
Amestecă ingredientele în shaker, cu gheaţă pisată, şi toarnă cocktailul într-un pahar înalt (Flute) de şampanie. Decorează cu Frunze de mentă şi cu o cireaşă.
100 ml suc rece de fructul pasiunii; şampanie rece; căpşune
Toarnă sucul de fructul pasiunii într-un pahar înalt de şampanie, adaugă şampanie până să umple (încet, cât să nu se amestece cu sucul de fructul pasiunii) şi decorează cu căpşune proaspete.