Pasca de Paște este dulcele cel mai așteptat de sărbători, după cozonac. Plină de brânză dulce, aromată, cu un blat pufos și delicios, toți românii adoră să încheie masa de Paște cu o felie dintr-un astfel de desert. Iată care sunt cele mai bune rețete de pască de Paște.
Acum este o plăcintă delicioasă, însă, pe vremuri, pasca era o pâine nedospită și era mâncată de evrei în timpul Paștelui evreiesc. Înainte, pasca de Paște se făcea dintr-un aluat nedospit, obținut dintr-un amestec de apă și una dintre cele cinci cereale: grâu, secară, orz, ovăz sau alac.
Pască de Paște. Cele mai bune rețete
Pasca era poreclică „pâinea săracilor” din cauza faptului că evreii săraci continuau să o consume și după Paște.
În timp, gospodinele au transformat pasca evreiască într-un desert deosebit, ce poate fi umplut cu brânză, ciocolată și fructe confiate.
O pască cu brânză dulce este desertul pe care copiii îl așteaptă nerăbdători în ziua de Paște. Pentru ca acest preparat să iasă perfect, trebuie să îi rezervați două ore. Însă rezultatul va fi pe măsura așteptărilor.
Ingrediente necesare pentru cea mai bună pască cu brânză dulce:
Această rețetă este ideală pentru persoanele care vor să pună pe masă o pască delicioasă, care se face și foarte repede. Și ceea ce este și mai bine este că aveți nevoie de mult mai puține ingrediente decât la o pască obișnuită.
Știți vorba, „câte bordeie, atâtea obiceie?”. Așa este și la pască. Fiecare gospodină își face pasca după bunul plac și rețetă. Așa a apărut și pasca cu brânză și smântână, un desert minunat, care vă va delecta papilele gustative.
Dacă vă doriți o pască clasciă, tradițională, rețeta este una cât se poate de simplă. Deși are mai puține ingrediente, iar modul de preparare este mai ușor, rezultatul este unul de-a dreptul spectaculos.
Pasca modernă este desrtul ideal pentru mesele în familie, dar și atunci când mergeți în vizită la prieteni și vreți să le duceți ceva bun pentru masa de Paște. Nu se face deloc greu, iar ingredientele folosite le aveți cu siguranță în bucătărie.
Pasca poloneză, cunoscută sub denumirea de Sernik, este un fel de cheesecake. Este o pască care se prepară foarte repede și ușor, iar gustul este la fel de bun ca al oricărui alt desert de acest gen.
Ingrediente:
600 g brânză de vaci (cremă de brânză sau ricotta)
La fel ca în România, pasca este un desert tradițional în Ucraina, unde se servește tot de Paște. Însă, aici, acest desert se consumă doar după ce a fost binecuvântat de preoți, în ziua de Paște.
Spre deosebire de celelalte tipuri de pască, cea cehească are o umplutură mai specială, cu coriandru și fasole boabe. Este mai degrabă un aperitiv sățios decât un desert.