Pangasius este un fel de somn asiatic, fără oase în carne ceea ce face să fie deseori consumat ca şi file sau ca aperitiv.. Are un gust uşor, potrivit pentru toate…
preferinţele şi o textură plăcută. Deşi este un peşte de apă proaspătă, este uneori folosit şi în reţete de paella, in locul altor fructe de mare. Atunci când doriţi însă să gătiţi ciorbă de peşte, trebuie să ţineţi cont că pangasius nu are o aromă foarte puternică.
Pentru acest tip de peşte sunt recomandate diverse condimente, de la cele indiene până la sare şi piper. File-ul gratinat de pangasius este o reţetă simplă şi de efect pentru invitaţii dumneavoastră.
Ingrediente:
4 bucăţi mari de file de Pangasius 1 lime 1 cană de orez basmati Apă de mare pentru orez Unt Brânză 1 ceapă tocată 1 căţel de usturoi tpcat 2 roşii tocate Ulei de măsline 1 cană de apă 1 lingură de supă de legume Legume la alegere
Mod de preparare:
Spălaţi file-ul şi uscaţi-l cu şervete de hârtie. Tăiaţi-l în 8 bucăţi şi stropiţi-le cu puţin suc de lime. Adăugaţi sare şi piper.
Cât timp fierbeţi orezul, puneţi peştele într-o tavă şi ungeţi-l cu unt. Lăsaţi-l la cuptor (pe care l-aţi încălzit în prealabil la 200 grade Celsius) timp de 20 de minute. Adăugaţi şi brânză deasupra până acoperă bucăţile de peşte şi lăsaţi-l la cuptor timp de alte 5-10 minute până când brânza capătă o nuanţă aurie. Lăsaţi totul să se răcească.
Între timp, tocaţi ceapa, usturoiul şi roşiile şi căliţi-le puţin într-o tigaie cu ulei de măsline până când ceapa devine transparentă. Adăugaţi o cană de apă şi supa de legume.
Lăsaţi compoziţia să scadă. Serviţi file-ul cu orez şi garnisiţi cu sosul sau legumele preferate. Sugestii:
Pentru această reţetă recomandăm orez, broccoli şi sos de roşii, dar în loc de acestea aţi putea încerca să pregătiţi cartofi şi sos Alfredo.