Vacanța la mare s-a terminat pentru majoritatea dintre noi, dar o parte din aroma ei poate fi reînviată ori de câte ori simțim nevoia, cu aceste specialități delicioase pe bază de pește. Încearcă-le pe toate, pentru că sunt rapide, sănătoase și foarte gustoase!
Rondele cu pate de somon RIO Mare
Ingrediente pentru 4 porţii:
- Pate de somon RIO Mare, 100g
- 4 felii de pâine
- 2 linguri de maioneză
- 1 legătură mare de pătrunjel
- câteva boabe de struguri
Modalitate de preparare:
- Cu ajutorul unui pahar, decupaţi rondele din feliile de pâine. Tăiaţi boabele de struguri în jumătăţi şi tocaţi fin pătrunjelul.
- Puneţi maioneza într-o farfurie şi pătrunjelul pe alta. Daţi marginile rondelelor de pâine mai întâi prin maioneză şi apoi prin pătrunjel.
- Întindeţi paté pe fiecare rondea şi apoi aşezaţi una peste alta câte două rondele. Decoraţi partea de sus cu strugurii tăiaţi.
Se consumă imediat sau se acoperă cu folie şi se păstrează la frigider până la servire.
Puteți înlocui pate-ul de somon cu oricare dintre pate-urile de ton RIO Mare: pate de ton simplu, pate de ton cu ketchup, pate picant de ton. Conțin doar ingrediente naturale și nu au conservanți.
Coșulețe umplute cu ton și cremă de parmezan
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 160g ton RIO Mare în suc natur
- 1 pachet de aluat foietaj
- 50g Parmezan ras
- O jumătate de pahar de lapte
- 5g amidon de porumb
- nucșoară
- cimbru
- ulei de măsline extra virgin
- oțet balsamic
- sare
- piper
Modalitate de preparare:
Se taie patru cercuri cu diametrul de aproximativ 12cm fiecare, din foaia de aluat. Se introduc în forme de tartă, care au fost unse cu ulei sau unt topit.
Cu ajutorul unei furculițe, se înțeapă la bază, apoi se acoperă fiecare cu hârtie pergament și cate o mână de legume uscate. Se introduc la cuptor la 180 °C, timp de aproximativ 15-20 de minute, până când marginile tartelor sunt aurite.
Între timp, se diluează amidonul de porumb într-o cană cu lapte rece. Se adauga acest amestec in laptele rece rămas și se toarnă într-o cratiță mică. Se adauga piper negru proaspăt măcinat și un strop de nucșoară. Se aduce la fierbere. Se ia de pe foc, se adaugă parmezanul ras și se amestecă cu un tel până când devine o cremă. Se adauga sare după gust.
După ce se scot din cuptor coșulețele de aluat, se îndepărtează hârtia și leguminoasele uscate. Se adaugă în fiecare coșuleț crema de parmezan, ton RIO Mare, câteva picături de ulei de măsline și de oțet balsamic.
Se decorează cu câteva crenguțe de cimbru.
Rulouri cu ton RIO Mare și brocoli
Ingrediente pentru 4 porții:
- 360g ton RIO Mare în ulei de măsline
- 2 foi de plăcintă
- 200 g broccoli sau foi de spanac
- 1 lămâie
- 1 cățel de usturoi
- 1 felie de brânză Feta
- sare de mare
- ulei de măsline extra virgin
Modalitate de preparare:
Se opărește broccoliul/foile de spanac în apă clocotită cu sare. Se scurg și se toacă mărunt. Se condimentează cu ulei, un cățel de usturoi si coaja de lamaie. Se separă tonul, iar brânza se taie în cuburi mici. Se așează foile de plăcintă pe masă și se ung cu ulei și apă călduță pentru a se înmuia. Se adaugă deasupra broccoli tocat (foile de spanac), tonul și brânza, apoi se ruleaza pentru a obține un cilindru lung. Se învelește în folie și se lasă să se odihnească în frigider pentru cel puțin o jumătate de oră.
Se îndepărteaza folia, se aranjează cilindrii pe o foaie de copt, se ung cu ulei, se taie cu grijă în bucăți de 4 cm grosime și se coc într-un cuptor preîncălzit la 180 °C timp de aproximativ 30 de minute. Rulourile se servesc calde și crocante, aranjându-le (3 per porție) pe vase individuale, unul lângă altul.
Alaturați o salată mixta, cu dressing de citronette, măsline negre, capere și anșoa.
Spaghetti şi Frittata de ton
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 350 g spaghete
- 160 g de ton RIO Mare în ulei de măsline
- 40 g ulei de măsline extra virgin
- 50 g măsline negre fără sâmburi
- 30 g semințe de pin
- 20 g capere
- pătrunjel proaspăt
- 2 căţei de usturoi
- piper roşu uscat
- sare
Modalitate de preparare:
Umpleţi o oală mare cu apă. Adăugaţi sare şi aduceţi la fierbere. Adăugaţi pastele şi gătiţi-le până devin al dente. Sotaţi usturoiul şi piperul într-o cratiţă mică. Scoateţi usturoiul şi piperul atunci când s-au rumenit şi amestecaţi-le cu semințele de pin, pătrunjelul tocat şi măslinele. Gătiţi-le timp de un minut. Daţi la o parte de pe foc şi adăugaţi tonul scurs.
Scurgeţi pastele şi adăugaţi peste ele amestecul preparat.
Încălziţi o tigaie neaderentă, adăugaţi pastele şi fierbeţi-le timp de 8 minute pe fiecare parte, până când se formează o crustă aurie. Serviţi-le fierbinţi şi crocante.
Pentru mai multe informații despre produsele RIO Mare și rețete, accesează site-ul www.riomare.ro.
Ce trebuie să mai știi despre produsele RIO Mare
Uşor şi gustos, tonul RIO Mare în suc natural este ideal pentru cei care adoră mâncărurile uşoare şi îşi doresc o siluetă zveltă, fără a renunţa la plăcerile culinare.
Prepararea în aburi păstrează aroma specifică tonului, elimina grasimea din tesuturi, pastrand in acelasi timp valorile nutriţionale ale produsului.
Preparat din cel mai bun pește selecționat, tonul RIO Mare in ulei de măsline este un produs sănătos și nutritiv. Este bogat în fosfor, vitamine, proteine, uşor de absorbit de către organism, şi conține acizi graşi nesaturaţi care ajută în lupta împotriva colesterolului. Fraged, sănătos și delicios!
Pentru o gustare rapidă la birou, alegeți Salatele de ton RIO Mare! Conțin doar ton de cea mai bună calitate și ingrediente tradiționale ale bucătăriei Mediteraneene. Sunt delicioase servite alături de legume proaspete. Iată câteva sugestii:
– Salată de ton cu amestec mexican este recomandată celor care adoră aromele intense! Frăgezimea tonului este evidențiată de combinația de legume tipic mexicane. Vei obține un preparat delicios dacă adaugi fasole verde, câteva roșii bine coapte și ceapa tăiată în felii subțiri.
– Salată de ton cu porumb este perfectă pentru cei care preferă gustul delicat! Aroma intensă a tonului se combină perfect cu dulceața porumbului, prospețimea morcovilor și a boabelor de mazăre. Devine savuroasă dacă este servită alaturi de fenicul și anghinare tăiate în felii subțiri.
– Salată de ton cu cous-cous – pentru cei care preferă aromele exotice, surprinzătoare! Pe lângă ton și cous-cous, conține un mix echilibrat de legume delicioase: năut, morcovi, mazăre, ardei roșu, ceapă și tomate. Este ideală consumată alături de vinete la grătar cu ulei de măsline.
Ultima modificare septembrie 19, 2016 3:33 pm