Iată cum să prepari o specialitate franţuzească delicioasă, cu orez şi foitaj, umplută cu spanac sănătos.
Ingrediente:
►400 g aluat franţuzesc
►350 g orez cu bobul lung
►350 g spanac opărit
►100 g parmezan
►un praf nucşoară
►o rădăcină pătrunjel
►100 g unt
►un ou
►sare
►piper negru măcinat
►un ou pentru uns
1. Se lasă aluatul să se dezgheţe la temperatura camerei. Se aşază în formă şi se înţeapă cu furculiţa ca să nu se umfle prea tare la copt. Se unge cu ou bătut şi se bagă în cuptor, să se coacă.
2. Separat, se spală orezul în 2-3 ape, se scurge şi se căleşte în untul topit împreună cu rădăcina de pătrunjel pasată cu blenderul. Se adaugă nucşoară, sare şi piper.
3. Spanacul opărit şi tocat mărunt se adaugă spre final în orez, oul la fel şi se amestecă uşor să nu se zdrobească.
4. La final, se adaugă parmezanul şi toată compoziţia se toarnă în crusta de aluat franţuzesc. Se mai bagă 2-3 minute la cuptor şi se serveşte atât caldă, la felul principal, dar şi rece, la aperitive.