De când a devenit mama, Nicoleta Luciu s-a experimentat în gătit, iar dulciurile se numără printre preferatele copiilor ei. Nicoleta are o rețetă specială de prăjitură de casă, foarte ușor de făcut, din doar trei ingrediente. Acest desert nu conține bicarbonat, drojdie sau praf de copt și poate fi consumat cu fructe proaspete, dulceață, diverse creme dulci (cremă de vanilie, ciocolată, caramel, frișcă etc.) sau chiar înghețată.
Haideți să descoperim cum se prepară prăjitura rapidă a Nicoletei Luciu.
Cele trei ingredient de bază ale prăjiturii sunt ouăle, zahărul brun și zahărul vanilat. Pentru tapetarea vasului în care se va coace prăjitura mai aveți nevoie și de un strop de ulei și un praf de făină.
Citeşte şi: Pizza de post, după rețeta Paulei Seling. Secretul artistei pentru unui blat vegetal foarte crocant
Citeşte şi: Cartofi zdrobiți cu cana, rețeta care face furori pe rețelele de socializare
Citeşte şi: Rețeta preparatului cu care Chef Florin Dumitrescu și-a cucerit soția
Citeşte și: Rețeta Andreei Bănică de ciocolată de casă cu care și-a impresionat familie
Mod de preparare
Separăm albușul de gălbenuș. Eu am luat toate ouăle din frigider. Opt la număr! Adăugăm peste gălbenușuri zahărul brun (aproximativ 8 linguri mari) și zahărul vanilat. Amestecăm cu mixerul până când obținem o compoziție omogenă, iar zahărul se topește.
Albușurile se bat bine-bine cu mixerul, până obținem o spumă albă. Amestecăm bine cele două compoziții obținute cu o lingură de lemn, încet, pentru a păstra textura spumei.
Ungem un vas de yenna cu ulei, iar apoi îl pudrăm cu puțina făină albă. Adăugăm compoziția obținută mai sus și introducem vasul la cuptorul încălzit în prealabil. Temperatura: 180 de grade. Durata de coacere: 40 de minute! – a explicat Nicoleta Luciu pe blogul ei.
Foto – Captură Youtube
Ultima modificare septembrie 4, 2023 3:19 pm