De când a devenit mama, Nicoleta Luciu s-a experimentat în gătit, iar dulciurile se numără printre preferatele copiilor ei. Nicoleta are o rețetă specială de prăjitură de casă, foarte ușor de făcut, din doar trei ingrediente. Acest desert nu conține bicarbonat, drojdie sau praf de copt și poate fi consumat cu fructe proaspete, dulceață, diverse creme dulci (cremă de vanilie, ciocolată, caramel, frișcă etc.) sau chiar înghețată.
Haideți să descoperim cum se prepară prăjitura rapidă a Nicoletei Luciu.
Cele trei ingredient de bază ale prăjiturii sunt ouăle, zahărul brun și zahărul vanilat. Pentru tapetarea vasului în care se va coace prăjitura mai aveți nevoie și de un strop de ulei și un praf de făină.
Separăm albușul de gălbenuș. Eu am luat toate ouăle din frigider. Opt la număr! Adăugăm peste gălbenușuri zahărul brun (aproximativ 8 linguri mari) și zahărul vanilat. Amestecăm cu mixerul până când obținem o compoziție omogenă, iar zahărul se topește.
Albușurile se bat bine-bine cu mixerul, până obținem o spumă albă. Amestecăm bine cele două compoziții obținute cu o lingură de lemn, încet, pentru a păstra textura spumei.
Ungem un vas de yenna cu ulei, iar apoi îl pudrăm cu puțina făină albă. Adăugăm compoziția obținută mai sus și introducem vasul la cuptorul încălzit în prealabil. Temperatura: 180 de grade. Durata de coacere: 40 de minute! – a explicat Nicoleta Luciu pe blogul ei.