Muşchiuleţ de porc în crustă

.

Sporeşte bucuria Sărbătorilor de Crăciun cu cele mai gustoase mâncăruri pregătite cu dragoste şi migală. Poate fi cel mai frumos dar oferit celor dragi.

> timp de preparare:20 minute
> timp de coacere:65 minute

Ingrediente (pentru 4 porţii):
► 2-3 muşchiuleţi de porc (aproximativ 1 kg de carne)
► 20-30 g unt sau ulei
► 100-150 ml vin alb
► 2 linguri de muştar
► 2 linguri de nucă tocată
► 2 linguri cereale integrale
► 1 ou
► sare
► piper
► 1 linguriţă verdeaţă tocată

1. Carnea se spală, se curăţă de pieliţe, se presară cu puţin piper şi se unge cu unt. Se aşază într-o tavă, se stropeşte cu vin şi se coace la foc potrivit 40-45 de minute.

2. Pentru crustă se amestecă muştarul cu oul, nuca tocată, verdeaţa şi cerealele. Se scoate friptura din cuptor, se lasă puţin să se răcească şi se acoperă cu acest amestec. Se pune din nou în cuptor şi se mai coace 10-15 minute.

3. Se serveşte cu garnituri din legume şi salate de sezon.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton