Ţi-e dor de Grecia, dar eşti constientă că suntem abia în luna februarie şi mai e mult până la vacanţa de vară? Nimic mai simplu. Alege să vizitezi Grecia exact din bucătăria ta
preparând o musaca.
Musacaua este un preparat tradiţional grecesc, delicios şi foarte uşor de realizat.
Ingrediente
– 500 g cartofi – 600 g vinete – 600 g roşii decojite sau 400 gr de bulion – 500 g carne tocată ( porc, miel sau vită) – 2 cepe mari albe – 2 caţei de usturoi – 100 ml ulei de măsline – piper – sare după gust
Pentru sosul Bechamel ai nevoie de:
– 300 ml lapte – 1 lingură mare de faină – 100 gr caşcaval răzuit sau mozzarella – 50 gr unt – foi de dafin
Mod de preparare
În primul rând curăţă vinetele şi cartofii, apoi taie legumele rondele cât mai subţiri şi pune-le la prăjit într-o tigaie cu puţin ulei de măsline până devin aurii. După ce s-au prăjit, lasă-le la scurs pentru a îndepărta surplusul de ulei.
Între timp pune la călit într-un vas ceapa. Adaugă carnea tocată şi las-o în tigaie pînă când începe să se rumenească uşor. Adaugă si roşiile tăiate mărunt, sare, usturoi şi piper. Amestecă continutul şi lasă-l la fiert 45 de minute.
Între timp prepară sosul Bechamel asfel Fierbe laptele la foc mic timp de 4-5 minute împreună cu două foi de dafin. Într-o cratiţă pune untul la topit şi adaugă făina amestecând continuu cu o lingură de lemn. Apoi toarnă laptele peste faină, si lasă-le la foc mic până amestecul se îngroaşă iar la final adaugă caşcavalul sau mozzarella.
Într-o tavă sau vas de sticlă termorezistent aşează pe rând un strat de cartofi şi vinete, apoi un rând de carne şi acoperă în final cu înca un rând de legume. Când legumele încep să se rumenească toarnă deasupra sosul Bechamel .
Timp de preparare: 1h 30 Buget estimativ: 40 de ron Calorii: 300/per portie