Mousse de ciocolată albă cu mentă

.

Dacă îţi doreşti un desert care să arate impecabil, să fie sofisticat şi cât se poate de delicios, atunci e momentul să încerci un mousse de ciocolata albă cu mentă.
Mousse-ul de ciocolată este uşor de făcut şi poate fi consumat fie aşa simplu, ori îl poţi folosi ca umplutură sau cremă pentru prăjituri şi torturi.

Ingrediente:

–    250 grame ciocolată albă
–    250 grame frişcă lichidă
–    1 albuş de ou
–    ½ linguriţă esenţă de mentă
–    mentă proaspată pentru decor

Mod de preparare:

Pentru început, topeşte ciocolata albă la bain-marie şi las-o la răcit câteva minute.
Apoi, amestecă frişca cu albuşul de ou şi esenţa de mentă până ce se se formează o textură uşoară, nu foarte groasă.  Ai grijă ca textura să nu se întărească prea tare.

Adaugă două linguri de frişcă în ciocolată şi amestecă bine, mai adaugă esenţă, după care toarnă amestecul în restul de frişcă.
După ce mouse-ul e gata, aşează-l în pahare sau în cupe speciale şi ornează-l cu frunze de mentă, pentru un aspect fresh, şi câteva fructe de pădure pentru a obţine un desert colorat şi delicos.De asemenea, poti pune la baza cupelor sirop de fructe sau dulceaţă şi abia apoi toarnă compoziţia.

Mousse-ul se lasă la răcit în frigider câteva ore înainte de a fi servite.

Timp preparare:  ½  de oră
Buget estimativ:  15 lei
Calorii: 250 per porţie

Foto:Shutterstock

    
Vedete din Romania Vedete internationale