Mirela Vaida are o rețetă specială de pască pentru masa festivă de Paște. Este vorba despre o pască în două culori, pe care a învățat să o facă de la mama ei.
Mirela Vaida gătește des fel de fel de bunătăți pentru familia ei, iar cel mai de apelează la rețetele moștenite de la rudele ei din Moldova. Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, Mirela Vaida a invitat-o pe mama ei în bucătărie pentru a prepara împreună cu ea desertul specific pentru masa de Paște.
Citeşte şi: Mirela Vaida și rețeta ei de cozonac moldovenesc
Spre deosebire de varianta clasică, pasca bicoloră a Mirelei Vaida iese în evidență nu numai prin aspectul deosebit, dar și printr-un plus de aromă.
Haideți să descoperim cum se prepară pasca în două culori recomandată de Mirela Vaida.
Ingrediente pentru blat:
- 150 gr zahăr
- 1/2 pachet de unt
- 1 ou proaspăt
- făină de grâu
- 1 pahar cu lapte
- praf de copt stins cu puţin oţet de mere
- cacao
- 1 esenţă de rom
Ingrediente pentru umplutură:
- 550-600 gr brânză de vaci
- 1/2 pachet de unt
- 1 pahar de zahăr
- 2 gălbenuşuri
- 2 albuşuri
- 3 linguri amidon alimentar
- 1 esenţă de vanilie
Mod de preparare
”Cel mai important element este mixerul. Orice ingredient adăugat trebuie amestecat cu mixerul” – a precizat mama Mirelei Vaida, înainte de a se apuca de prepararea prăjiturii.
Mai întâi se mixează bine zahărul cu jumătate de pachet de unt. Trebuie să se omogenizeze foarte bine şi să se formeze spumă. Apoi se adaugă oul întreg. Urmează faina cernută, iar peste ea se pune praful de copt stins cu puțin oțet de mere. Se mixează totul până la omogenizare. Se încorporează și laptele. Apoi se pune praful de cacao. Și în cele din urmă esența de romă. După omogenizare, trebuie să obţinem o compoziţie de o consistență ca a smântânii groase. Dacă aluatul ni se pare mult prea lichid, se poate drege adăugând încă un pic de făină.
Citeşte şi: Pască fără aluat. Cea mai simplă și rapidă rețetă a Iulianei Tudor. „E foarte gustoasă!”
Urmează prepararea umpluturii. Se mixează brânză cu untul, până la obţinerea unei compoziţii fine. Se adaugă zahăr după ochi. Se amestecă totul. Se adaugă două gălbenuşuri şi se omogenizează. Se adaugă trei linguri de amidon alimentar, pentru a lega brânză. Se bat albuşurile şi se adaugă şi ele. Iar mai apoi esenţa de vanilie. Iar la urmă, stafidele. Dacă ni se pare că umplutura este prea moale, se mai pune o lingură de amidon alimentar.
Citeşte şi: Pască de Paște. Cele mai bune rețete pentru pască
Se unge cu unt o tavă rotundă de copt. Cuptorul se încinge la 180 de grade Celsius. Se toarnă jumătate din compoziţia de blat în tavă, apoi toată compoziţia de umplutură și, deasupra, restul de blat.
Se bagă în cuptor, la foc moderat, timp de 50 de minute. Pasca este gata când trece testul scobitorii. Poftă bună!
Foto – captură Youtube
Ultima modificare aprilie 10, 2023 7:38 pm