Mircea Radu, trei rețete italienești cu care impresionează pe oricine: „Odată ce ai simțit gustul, nu te mai poți lăsa!”

.

Mircea Radu (55 de ani) este pasionat de gătit de ani buni, iar acest lucru nu mai este o noutate pentru nimeni. Celebrul prezentator de televiziune a mărturisit în nenumărate rânduri că gătitul îl relaxează și obișnuiește adesea să prepare diverse feluri delicioase pentru familie și apropiați.

Mircea Radu a declarat recent că s-a apucat mai serios de gătit în urmă cu 28 de ani și este genul de bucătar care adoră să facă preparate simple, dar delicioase.

Mircea Radu: „Fac paste foarte bune, pot concura cu oricine!”

„M-a întrebat fiul meu când am învățat să gătesc și i-am răspuns că la 27 de ani. În sinea mea mi-am zis ‘cât de mult timp am pierdut…’. 

Acum să nu crezi că sunt un mare Chef (bun, nici mulți din cei care apar în presă nu sunt, dar asta e o altă discuție). Adică nu mă bag la mâncăruri de fițe sau cele care necesită pregătire sau mult efort și concentrare. Sunt însă organizat, procedural, îmi place, deci… de ce n-ar ieși? Fac paste foarte bune, pot concura cu oricine, nu îmi e teamă decât de bunicile italience.

Citeşte şi: Mircea Radu ține toate posturile de 12 ani și rezistă ușor tentațiilor culinare. Cum reușește

Citeşte şi: Paste cu ciuperci, slănină și brânză. Rețeta lui chef Sorin Bontea de la Chefi la Cuțite face furori pe internet

Citeşte şi: Rețeta cu care Gina Pistol l-a cucerit pe Smiley. Ce i-a preparat la prima întâlnire antrenorului de la „Vocea României”

Citeşte şi: Mirela Vaida are o rețetă specială de pască în două culori. Cum se prepară deliciosul desert

Osso Buco, dacă îl mănânci la mine poți uita de toate locurile în care ai gustat așa ceva înainte de a mă cunoaște. O porție din  varza călită cu ciolan afumat gătită după rețeta mea este calea sigură pentru a cuceri o persoană cu o inteligență superioară” – a precizat el, recent, pentru fanatik.ro.

Când are un preparat special și vrea să se laude cu el pentru ca oricine să-l poată încerca, Mircea Radu postează în mediul online rețetele. Vă prezentăm în clipele care urmează trei rețete cu specific italienesc, testate și recomandate de celebrul Mircea Radu, cu care suntem siguri că și-a impresionat familia. (Cantitatea ingredientelor nu a fost precizată cu exactitate, ea fiind ajustabilă în funcție de numărul mesenilor.)

Vinete cu parmezan

Mircea Radu, trei rețete italienești cu care impresionează pe oricine: "Odată ce ai simțit gustul, nu te mai poți lăsa!"

Ingrediente: vinete, ulei de măsline, ceapă, oregano, frunze busuioc crud, roșii, parmezan, mozzarella.

Mod de preparare: Vinele se spală, se taie felii groase și se prăjesc pe grill. Se face un sos din ulei, ceapă, roșii și ierburile aromate. Într-o tavă, se pun straturi de vânătă, sos, parmezan, până la terminarea ingredientelor, utlimul strat fiind de mozzarella. Și se dă totul la cuptorul preîncălzit de 180 de grade, timp de 30 de minute.

„Azi am luat o vânătă pe care am tăiat-o-n felii groase de un centimetru pe care le-am pus pe grill până s-au rumenit pe-o parte și pe alta. Apoi am făcut un sos din ulei de măsline, ceapă, usturoi, oregano, frunze de busuioc crud și roșii cu care am uns o tavă.

Peste sos am ras parmezan peste care am așezat feliile de vânătă. Am continuat cu straturile sos-parmezan-vânătă etc iar la final, deasupra, am rupt bucăți de mozzarella și am dat tava asta la cuptorul preîncălzit la 180˚C timp de 30 de minute. După ce am scos-o din cuptor am privit cum bolborosește la mine de parcă-mi vorbea și m-am lăsat îmbătat de mirosul amestecat de brânză, legume și plante aromatice. Apoi am luat în furculiță și am mâncat” – a transmis Mireca Radu, pe pagina lui de Facebook.

Paste alla puttanesca

Mircea Radu, trei rețete italienești cu care impresionează pe oricine: "Odată ce ai simțit gustul, nu te mai poți lăsa!"

Ingrediente: fileuri de anșoa, paste tagliatelle, capere, măsline grecești, sos de roșii, ulei extravirgin de măsline, busuioc, usturoi.

„Odată ce ai simțit gustul, nu te mai poți lăsa!”

Mod de preparare: Pastele se fierb conform instrucțunilor de pe pachet. Într-o tigaie încăpătoare se înfierbântă ulei de măsline și se adaugă usturoiul mărunțit, sosul de roșii, caperele, măslinele, fileurile de anșoa și, la final, busuiocul. Dacă mai este nevoie, asezonați cu sare și piper. Sosul se dă în clocot pentru ca gusturile să se omogenizeze, iar peste el se pun pastele fierte.

„În coș am o cutie cu fileuri de anșoa,tagliatelle, un borcan cu capere și unul cu măsline grecești, zbîrcite și cărnoase, un sos de roșii și o sticlă maro cu ulei extravirgin de măsline. Busuioc viu am acasă, pe pervaz, îl ud din când în când și îl miros des, în vremurile astea e un test util. Și usturoi, desigur, o căpățînă grasă cu căței solzoși. Da, sunt pregătit. (…)

Prima gură de paste alla puttanesca are ceva din capcanele întinse de strămoșii noștri vânatului greu. Odată intrat nu mai poți ieși. Vin în valuri sărătura aia extremă dată de măsline și acrișorul caperelor, apoi fileurile de anșoa cu mirosul lor perfid peste care alunecă pastele moi, fierbinți, catifelate. Fiecare porție de tagliatelle alla puttanesca are ceva din sexul făcut cu cineva la care ții foarte mult. Dar ce zic eu ții, iubești de mori, odată ce ai simțit gustul, nu te mai poți lăsa.

Farfuria mea e acum goală, mânjită cu urme de ulei și dâre de sos de roșii. Am în față o farfurie care și-a recăpătat demnitatea” – a explicat vedeta de televiziune pe rețelele de socializare.

Caponata (tocăniță siciliană de vinete)

Mircea Radu, trei rețete italienești cu care impresionează pe oricine: "Odată ce ai simțit gustul, nu te mai poți lăsa!"

Ingrediente: vinete, capere, ceapă, usturoi, măsline verzi, oțet balsamic, roșii cherry la conservă, pătrunjel proaspăt.

Mod de preparare: Vinetele se spală și se taie în cuburi măricele, se sărează și se lasă de o parte, la scurs, pentru 10-15 minute. Vinetele se clătesc, se rumenesc într-o tigaie cu ulei, apoi se pun la scurs pe prosoape de bucătărie, pentru a se scurge de uleiul în exces.

Separat, într-o altă tigaie, se încinge ulei de măsline, se adaugă ceapa și usturoiul mărunțite. Se călesc un minut sau două, apoi se adaugă conserva cu roșii cherry, măslinele, caperele și vinetele prăjite. Se adaugă câțiva stropi de oțet balsamic și se potrivete de sare. După vreo 5 minute, se stinge focul și se presară pătrunjelul proaspăt tăiat.

„Și pentru că tot aveam, ba prin frigider, ba prin cămară, o vânătă, niște capere, ceapă, usturoi, măsline verzi, oțet balsamic, ulei, o legătură de pătrunjel și o conservă de roșii cherry, am făcut o Caponata, o tocăniță siciliană de vinete. E light, gustul e sublim, la 35 de grade Celsius afară e mâncarea care trebuie. Între alimentele gătite vara are toate șansele să devină una din favoritele mele. O mâncare de suflet – cum ar zice Jamie Oliver” – a transmis Mircea Radu.

Foto – Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton